Sociální sítě
Nahoru

Jarní výlet na Zbiroh

Krásné květnové dny lákají na rodinné výlety, a to třeba i za humna. Zajímavým místem, respektive víkendovou destinací, tak může být i tradiční jarní setkání předních českých a moravských vinařů na nádvoří zbirožského zámku.

5425To se koná už příští sobotu, tedy 26. května 2018 od 11:00 hodin. Pro návštěvníky budou připraveny ochutnávky a prodej vín přímo od vinařů, grilování kuřat i selete, přičemž nebude chybět ani řemeslné tržiště a další doprovodný program, který ocení i děti. Těšit se můžete rovněž na speciality v zámecké krčmě, prohlídky zámku a skvělé lanové centrum.

5347Koneckonců skvělou destinací je zbirožský zámek sám o sobě. Původní románsko-gotický hrad vznikl na konci 12. století. Od té doby ho obývala řada významných osobností. Přemysl Otakar II., Karel IV., Zikmund Lucemburský nebo Rudolf II., který hrad přestavěl na renesanční zámek.

zbiroh2V roce 1868 koupil zámek baron Henry Bethel von Strousberg, který chtěl vytvořit rozsáhlé železnice kolem zámku, což se mu nakonec nepovedlo a zkrachoval, nicméně ještě před tím nechal celý zámek během jednoho roku přestavět. V roce 1879 koupili zámek Colloredo-Mansfeldové, kteří zámek obývali až do vypuknutí 2. světové války. V období války byl zámek sídlem štábu SS a po roce 1945 byl zámek využíván armádou.

5368Dnes nabízí zbirožský zámek svým návštěvníkům, hostům a klientům prvotřídní servis v rámci gastronomických služeb. Kompletní tým zajišťuje široké spektrum korporátních, ale i soukromých akcí. Řadu renomovaných ocenění získal Chateau hotel nebo i pohádková svatební agentura Chateau Wedding. Denně je hostům otevřená restaurace U Rudolfovy kratochvíle a expozice s poutavým příběhem historie hradu a zámku, ale i rytířů templářského řádu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.