Sociální sítě
Nahoru

Digitální IWC se staly hodinkami roku v Rumunsku

Temporis Gala Awards patří v oblasti hodinařiny k nejdůležitějším událostem Rumunska. Každý rok v květnu se tak v bukurešťském hotelu Athenee Palace Hilton vyhlašují nejlepší hodinky uplynulého roku, které volí nejenom čtenáři magazínu Temporis, ale své kategorie má i odborná porota složena z 15 členů, a to hned ze tří kontinentů.

Úvodní slovo vyhlašování Temporis Gala Awards měl jako obvykle organizátor Dan Vardie

Úvodní slovo vyhlašování Temporis Gala Awards měl jako obvykle organizátor Dan Vardie

Ani letošní rok nebyl výjimkou. Na večerním gala, které se konalo již posedmé, se sjelo mnoho významných hostů. Hvězdami večera se stali irští bratři John a Stephan McGonigle, kteří rozšířili místní síň slávy tvořenou legendami oboru. Pozvání však přijali také holandští bratři Grönefeldovi, produktový ředitel značky Hublot Raphael Nussbaumer a vývojový ředitel IWC Stefan Ihnen. Plni očekávání dorazili také Corey Runke starající se o TAG Heuer v Evropě nebo Hans Christian Mohr nově se starající o Carl F. Bucherer.

Holandské jméno Grönefeld, náležící dvěma hodinářským bratří, v síni slávy doplnilo jméno McGonigle, tedy další bratři, tentokrát z Irska. Na fotce s obchodním ředitelem magazínu Top Class, Janem Lidmaňským.

Holandské jméno Grönefeld, náležící dvěma hodinářským bratrům, v síni slávy doplnilo jméno McGonigle – tedy další bratři, tentokrát z Irska. Na fotce s obchodním ředitelem magazínu Top Class, Janem Lidmaňským.

Odborná porota, jejíž součástí je také Jan Lidmaňský zastupující magazín Top Class, letos navíc rozšířila počet kategorií na čtrnáct. Absolutní novinkou je tak hodnocení délky nátahu mechanických hodinek, kterou si díky svému projektu Big Bang MP-11 odnesli zástupci značky Hublot.

Hodinky McGonigle jsou opravdu unikátní svou architekturou i finišováním.

Hodinky McGonigle jsou opravdu unikátní svou architekturou i finišováním.

Absolutním vítězem se však staly moderní digitálky ze Schaffhausenu, které vznikly v rámci oslav 150 let existence značky IWC. Jak jejich název Tribute to Pallweber Edition “150 years” napovídá, vycházejí z konceptu rakouského hodináře, který u svých kapesních hodinek využíval indikaci hodin a minut za pomoci otočných disků – což značku IWC natolik imponovalo, že práva na výrobu před více než sto lety odkoupila. Výsledek, prezentovaný letos na ženevském SIHH, se stal natolik populární, že je po celém světě téměř vyprodaný.

K oslavám svých 150. narozenin odhalilo IWC hodinky klanící se prvním pokusům digitálního zobrazení času.

K oslavám svých 150. narozenin odhalilo IWC hodinky klanící se prvním pokusům digitálního zobrazení času.

O pozornost žádaly však další počiny vycházející z rozhodnutí poroty. Tu tvoří takoví odborníci, jakými jsou nezávislí hodináři Kari Voutilainen a Philippe Dufour nebo slavní publicisté Nicholas Foulkes či Dan Vardie, který je navíc v roli pořadatele. Není divu, že jejich cenu získal ultrakomplikovaný Triple Split od německé manufaktury A. Lange & Söhne, která tímto počinem dokázala svou neotřesitelnou pozici ve světě vysoké hodinařiny. Trojce vlečných ruček nabízející mezičasy si totiž zažila svou světovou premiéru až letos. Výherce každé kategorie si však zaslouží svůj obdiv – koneckonců za každými hodinkami jsou dny vývoje, návrhů a prototypů.

Předávání plakety za hodinky Triple Split od A. Lange & Söhne.

Předávání plakety za hodinky Triple Split od A. Lange & Söhne.

Výherci jednotlivých kategorií:

TEMPORIS Best Electric Girl’s Watch 2018 – Longines Conquest Lady Moonphase

TEMPORIS Best Electric Boy’s Watch 2018 – Tissot T-Sport PRS 516

TEMPORIS Best Everyday Man’s Watch 2018 – Breitling Navitimer Super 8

TEMPORIS Best Everyday Lady’s Watch 2018 – Omega De Ville Tresor

TEMPORIS Best Holidays Man’s Watch 2018 – Hublot Big Bang Unico Red Magic

TEMPORIS Best Holidays Lady’s Watch 2018 – Carl F. Bucherer Adamavi

TEMPORIS Best Bargain 2018 – TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Chronometer Tete de la Vipere

TEMPORIS Red Carpet Lady’s Watch 2018 – Roger Dubuis Velvet Diva Power

TEMPORIS Bad Boy’s Watch 2018 – Ulysse Nardin Freak Vision

TEMPORIS Best Complication Watch 2018 – Zenith Defy Zero

TEMPORIS Smart Watch 2018 – TAG Heuer Connected Modular 41

TEMPORIS Best Power Reserve 2018 – Hublot Big Bang MP-11 Power Reserve 14 days 3D Carbon

TEMPORIS Jury Watch of the Year 2018 – A. Lange & Sohne Triple Split

TEMPORIS Watch of the Year 2018 – IWC Schaffhausen Tribute to Pallweber Edition “150 years”

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.