Sociální sítě
Nahoru

Nedaleký Hévíz láká svou univerzálností

Řešíte, kam letos vyrazíte s rodinou v létě na dovolenou? Hledáte bezpečné místo vhodné k relaxaci, koupání, ale i k cyklo výletům a turistice? Maďarské lázeňské městečko Hévíz je jedinečné především díky unikátnímu největšímu biologicky aktivnímu termálnímu jezeru světa vhodnému k celoročnímu koupání. To můžete i za pomocí gumových kruhů a vy si můžete být jisti, že vaše ratolesti si v něm určitě nebudou stěžovat na studenou vodu.

Heviz_1_2A když je toto unášení se cirkulující vodou přestane bavit? V letních měsících je přímo u jezera otevřen bazén pro děti do 12 let. Nejenže se mohou do sytosti vyřádit ve vodě, ale jakmile začnou mít dlouhou chvíli, mohou se u bazénu zapojit do zábavných animátorských programů a zkusit si tak například vodní gymnastiku, své plavecké dovednosti nebo hry s rozličným vodním nářadím. Většina hotelů v Hévízu pak celoročně provozuje bazény různých velikostí a atrakcí. Zvolili jste pro pobyt hotel bez bazénu, apartmán či ubytování v soukromí? Žádný problém, hotely vám za malý poplatek umožní do svých bazénů vstup kdykoliv během dne.

Hévíz a jeho okolí poskytuje četné možnosti pro vyjížďky na jízdních kolech, má rozvětvenou síť cyklotras a značených turistických cest. Nevadí, jestli jste svá kola nechali doma, jsou k zapůjčení nejen v městečku Hévíz, ale i v jeho okolí. Mezi turistické zajímavosti patří mimo jiné zříceniny hradů v Sümegu, Tátice a Szigligetu, krásný je i zámek Festetics ve městě Keszthely.

Hévíz a jeho okolí poskytuje četné možnosti pro vyjížďky na jízdních kolech, má rozvětvenou síť cyklotras a značených turistických cest. Nevadí, jestli jste svá kola nechali doma, jsou k zapůjčení nejen v městečku Hévíz, ale i v jeho okolí. Mezi turistické zajímavosti patří mimo jiné zříceniny hradů v Sümegu, Tátice a Szigligetu, krásný je i zámek Festetics ve městě Keszthely.

Jen 6 km od Hévízu se rozprostírá Národní park Balaton Uplands s největším jezerem střední Evropy -  Balatonem. Balaton patří vedle Budapešti k nejpopulárnějším letním turistickým destinacím, je ideálním místem pro plachtění, výlet lodí a windsurfing.

Jen 6 km od Hévízu se rozprostírá Národní park Balaton Uplands s největším jezerem střední Evropy – Balatonem. Balaton patří vedle Budapešti k nejpopulárnějším letním turistickým destinacím, je ideálním místem pro plachtění, výlet lodí a windsurfing.

Dětská hřiště pro všechny věkové kategorie

A co když budou mít děti vody dost? Hévíz má řadu dětských hřišť, které určitě zaujmou řadou atrakcí a herních prvků. Zábavu si zde tak najdou děti skutečně všech věkových kategorií. A pokud si rádi hrajete i v dospělém věku, můžete zkusit venkovní cvičící park.

12Výlety autem, pěšky nebo na kole

Prokládáte rádi svou dovolenou zajímavými výlety a prohlídkami? I zde vás  Hévíz nezklame. Prohlídky, výlety a procházky kolem města i do okolí nevyžadují předchozí přípravu a v orientaci vám pomohou dobře viditelné turistické značky a rozcestníky. V okolí městečka Hévíz se nachází řada zřícenin hradů. Za zmínku stojí Tátice, Szigliget či  Sümeg, kde můžete s celou rodinou na vlastní kůži poznat a vyzkoušet středověkou minulost.

40

Pohodlnou procházkou nebo silničním vláčkem se dostanete do krásné vinařské čtvrti Egregy, která díky své poloze nabízí úchvatný výhled do okolí. Zde můžete jednoduše načerpat síly během příjemné večeře nebo ochutnávce vín, často v doprovodu živé hudby. V horku se můžete zchladit prohlídkou malého kostela ze 13. století z éry Arpádovců nebo navštívit nově vybudované místní archeologické muzeum.

Krásný je i zámek Festetics ve městě Keszthely na břehu Balatonu, kam můžete z Hévízu zajet autem i na kole po cyklostezce. Místní zámecké muzeum Helikon má svou stálou výstavu myslivosti, tipem je bez pochyby muzeum dopravy či návštěva zvířecího parku. V centru města Keszthely je pak muzeum loutek, historické panoptikum nebo šnečí parlament. Vedle silnice na cestě do Keszthel se nachází  Adventure park, kde si děti mohou užít také mnoho zábavy.

Více z rubriky S dětmi

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.