Sociální sítě
Nahoru

L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ – to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.
Losteria_hires_21Menu restaurace L’Osteria je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je při pečení zevně úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.
L'Osteria_PastaPasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní Pasta-manufaktury Pastificio č. 12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin. Alternativou je také pasta sušená (secca), či celozrnná a jiná pro uspokojení všech přání a chutí zákazníka.
L'Osteria_MUC_amGasteig V L’Osterii Praha naleznete také mnoho dalších klasických jídel italské kuchyně jako antipasti, saláty a dezerty, stejně tak i týdenní menu se sezónními lahůdkami. Vše se připravuje čerstvé a v otevřené kuchyni, milované CUCINě, jak ji v L’Osterii sami nazývají. O celkové blaho zákazníka se stará šéfkuchař Michal Knápek.
L'Osteria_OberhausenI nabídka drinků v L’Osterii je typicky italská. Jako na jediném místě v Čechách zde ochutnáte jedno z nejznámějších italských piv Peroni Nastro Azzurro a dále certifikovanou italskou kávu Filicori Zecchini.
Losteria_hires_04A čím L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co L ́Osterii dělá L ́Osterií,” říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný a dodává, „je to živo, městské prostředí a samozřejmě naše láska pro detail – bez ohledu, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Když vejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii od Frederica Felliniho – film Řím. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem, dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně.“
Losteria_hires_16Architektura a design interiéru jsou navrženy tak, aby každá návštěva byla příjemná pro všechny smysly. O interiér se postarala designérka Caroline Dippold, která si ráda hraje s různými druhy osvětlení a barev. Na tento nezaměnitelný restaurační zážitek v Praze bylo investováno cca 1,7 milionů Euro. L’Osteria Praha nabízí místo pro 240 hostů uvnitř  restaurace a na terase pro 40 hostů. Od pondělí do soboty je otevřeno od 11:00 do 24:00 a v neděli a ve státní svátek od 12:00 do 24:00.
Losteria_hires_10

Více z rubriky Restaurace

  • Vapiano: třetí pobočka v Praze

    Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří...

    Jan Pešek13.7.2018
  • Báječné léto v Hliněné baště

    Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase...

    Jan Pešek21.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Zajeďte si do Bratislavy na humra

    Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své...

    Libka Safr28.5.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
  • Originální přístup v home by Unic

    Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v...

    Jan Lidmaňský29.4.2018
  • Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

    Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem....

    Jan Pešek16.4.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.