Sociální sítě
Nahoru

L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ – to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.

Losteria_hires_21Menu restaurace L’Osteria je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je při pečení zevně úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.

L'Osteria_PastaPasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní Pasta-manufaktury Pastificio č. 12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin. Alternativou je také pasta sušená (secca), či celozrnná a jiná pro uspokojení všech přání a chutí zákazníka.

L'Osteria_MUC_amGasteig V L’Osterii Praha naleznete také mnoho dalších klasických jídel italské kuchyně jako antipasti, saláty a dezerty, stejně tak i týdenní menu se sezónními lahůdkami. Vše se připravuje čerstvé a v otevřené kuchyni, milované CUCINě, jak ji v L’Osterii sami nazývají. O celkové blaho zákazníka se stará šéfkuchař Michal Knápek.

L'Osteria_OberhausenI nabídka drinků v L’Osterii je typicky italská. Jako na jediném místě v Čechách zde ochutnáte jedno z nejznámějších italských piv Peroni Nastro Azzurro a dále certifikovanou italskou kávu Filicori Zecchini.

Losteria_hires_04A čím L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co L ́Osterii dělá L ́Osterií,“ říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný a dodává, „je to živo, městské prostředí a samozřejmě naše láska pro detail – bez ohledu, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Když vejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii od Frederica Felliniho – film Řím. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem, dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně.“

Losteria_hires_16Architektura a design interiéru jsou navrženy tak, aby každá návštěva byla příjemná pro všechny smysly. O interiér se postarala designérka Caroline Dippold, která si ráda hraje s různými druhy osvětlení a barev. Na tento nezaměnitelný restaurační zážitek v Praze bylo investováno cca 1,7 milionů Euro. L’Osteria Praha nabízí místo pro 240 hostů uvnitř  restaurace a na terase pro 40 hostů. Od pondělí do soboty je otevřeno od 11:00 do 24:00 a v neděli a ve státní svátek od 12:00 do 24:00.

Losteria_hires_10

Více z rubriky Restaurace

  • Restaurace Corso v Řevnicích

    Restaurace Corso se nachází v malém městečku Řevnice, které leží zhruba 10 km jihozápadně od Prahy. Corso je situované přímo v...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Letní program v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova připravila letní program, kterým bude bavit své hosty. Je jim série gastronomických zážitků,...

    Jan Pešek3.6.2019
  • Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů

    Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli, která nabízí hostům magický výhled na Karlův most....

    Jan Pešek31.5.2019
  • Etnosvět: Svět chutí bez hranic

    Etnosvět se během tří let od otevření stal velmi oblíbenou a vyhledávanou restaurací, svědčí o tom i prestižní ocenění od TripAdvisor...

    Jan Pešek31.5.2019
  • Lagarto J&J otevírá na severu Čech

    Gastronomické centrum severních Čech se koncem května rozrůstá o největší dílek skládačky. Tím je Lagarto J&J. Unikátní projekt, který se stane...

    Marek Zelený30.5.2019
  • Hit léta: Lehké, nádherné a barevné rolky

    Executive chef restaurace Café Buddha Štěpán Návrat v pražské Balbínově ulici tentokrát zařadil v duchu blížícího se léta do menu další...

    Jan Pešek22.5.2019
  • Restaurace Nota Bene výrazně dospěla

    Nota Bene bylo založeno začátkem roku 2012. Zpočátku v páru s vlastním mini pivovarem. Nota Bene v průběhu let dospívalo a...

    Jan Pešek3.5.2019
  • Králičí hody v La Verandě

    Králík čtyřikrát jinak aneb výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa! Právě takový bude kulinární program v La Verandě...

    Jan Pešek29.3.2019
  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.