Sociální sítě
Nahoru

L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ – to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.

Losteria_hires_21Menu restaurace L’Osteria je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je při pečení zevně úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.

L'Osteria_PastaPasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní Pasta-manufaktury Pastificio č. 12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin. Alternativou je také pasta sušená (secca), či celozrnná a jiná pro uspokojení všech přání a chutí zákazníka.

L'Osteria_MUC_amGasteig V L’Osterii Praha naleznete také mnoho dalších klasických jídel italské kuchyně jako antipasti, saláty a dezerty, stejně tak i týdenní menu se sezónními lahůdkami. Vše se připravuje čerstvé a v otevřené kuchyni, milované CUCINě, jak ji v L’Osterii sami nazývají. O celkové blaho zákazníka se stará šéfkuchař Michal Knápek.

L'Osteria_OberhausenI nabídka drinků v L’Osterii je typicky italská. Jako na jediném místě v Čechách zde ochutnáte jedno z nejznámějších italských piv Peroni Nastro Azzurro a dále certifikovanou italskou kávu Filicori Zecchini.

Losteria_hires_04A čím L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co L ́Osterii dělá L ́Osterií,“ říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný a dodává, „je to živo, městské prostředí a samozřejmě naše láska pro detail – bez ohledu, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Když vejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii od Frederica Felliniho – film Řím. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem, dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně.“

Losteria_hires_16Architektura a design interiéru jsou navrženy tak, aby každá návštěva byla příjemná pro všechny smysly. O interiér se postarala designérka Caroline Dippold, která si ráda hraje s různými druhy osvětlení a barev. Na tento nezaměnitelný restaurační zážitek v Praze bylo investováno cca 1,7 milionů Euro. L’Osteria Praha nabízí místo pro 240 hostů uvnitř  restaurace a na terase pro 40 hostů. Od pondělí do soboty je otevřeno od 11:00 do 24:00 a v neděli a ve státní svátek od 12:00 do 24:00.

Losteria_hires_10

Více z rubriky Restaurace

  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
  • Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

    V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat...

    Jan Pešek16.6.2020
  • Staročeská Panna cotta září ve Zlaté hvězdě

    Unikátní dezert, který představuje most mezi starodávnou a moderní českou gastronomií. A který současně ukazuje, jak také může chutnat a vypadat...

    Jan Pešek3.6.2020
  • Ven z kuchyně

    S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní...

    Marek Zelený18.5.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.