Sociální sítě
Nahoru

L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ – to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou.

Losteria_hires_21Menu restaurace L’Osteria je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pizza je při pečení zevně úžasně křupavá a zároveň uvnitř nevyschne – může za to mléko a vejce v těstě. Její konzumaci tak v L’Osterii povýšili na skutečný gurmánský zážitek.

L'Osteria_PastaPasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní Pasta-manufaktury Pastificio č. 12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin. Alternativou je také pasta sušená (secca), či celozrnná a jiná pro uspokojení všech přání a chutí zákazníka.

L'Osteria_MUC_amGasteig V L’Osterii Praha naleznete také mnoho dalších klasických jídel italské kuchyně jako antipasti, saláty a dezerty, stejně tak i týdenní menu se sezónními lahůdkami. Vše se připravuje čerstvé a v otevřené kuchyni, milované CUCINě, jak ji v L’Osterii sami nazývají. O celkové blaho zákazníka se stará šéfkuchař Michal Knápek.

L'Osteria_OberhausenI nabídka drinků v L’Osterii je typicky italská. Jako na jediném místě v Čechách zde ochutnáte jedno z nejznámějších italských piv Peroni Nastro Azzurro a dále certifikovanou italskou kávu Filicori Zecchini.

Losteria_hires_04A čím L’Osterie nadchne? „Atmosférou! LA FAMIGLIA! Přesně tím, co L ́Osterii dělá L ́Osterií,“ říká generální manažer a spolumajitel Zbyněk Pokorný a dodává, „je to živo, městské prostředí a samozřejmě naše láska pro detail – bez ohledu, zda jde o jídlo, servis nebo návrh interiéru. Když vejdete do dveří, budete se cítit jako v italské Osterii od Frederica Felliniho – film Řím. Přicházejí sem přátelé, rodiny, páry, mladí a staří, všichni za jedním účelem, dobře se najíst. Je to tu trochu hlučné, živé, a především se tu line lahodná vůně pravé italské kuchyně.“

Losteria_hires_16Architektura a design interiéru jsou navrženy tak, aby každá návštěva byla příjemná pro všechny smysly. O interiér se postarala designérka Caroline Dippold, která si ráda hraje s různými druhy osvětlení a barev. Na tento nezaměnitelný restaurační zážitek v Praze bylo investováno cca 1,7 milionů Euro. L’Osteria Praha nabízí místo pro 240 hostů uvnitř  restaurace a na terase pro 40 hostů. Od pondělí do soboty je otevřeno od 11:00 do 24:00 a v neděli a ve státní svátek od 12:00 do 24:00.

Losteria_hires_10

Více z rubriky Restaurace

  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
  • Bílá Kráva: Autentické chutě francouzského venkova

    Vůně masa z grilu, živelná atmosféra a všudypřítomná dobrá nálada – od restaurace Bílá Kráva nečekejte nic menšího. Svůj charakter odhalí...

    Jan Lidmaňský28.7.2023
  • Kvalitní gastronomie u Pařížské ulice

    Kam zajít na úžasné jídlo, prvotřídní servis, a navíc v příjemném prostředí přímo v centru historické Prahy? Jedinečná restaurace La Veranda,...

    Marek Zelený12.7.2023
  • Bistrot Puglia: Autentická italská kuchyně

    Útulná menší restaurace v klidné části Holešovic je ideálním místem pro všechny milovníky italské kuchyně. Tým kuchařů pečlivě vybírá nejkvalitnější suroviny...

    Marek Zelený3.7.2023
  • Chuť léta v restauraci The Artisan

    The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, si pro své hosty na letošní léto připravila řadu sezónních specialit. Šéfkuchař David Rejhon spolu...

    Marek Zelený28.6.2023
  • Babiččina zahrada slaví kulatiny

    Restaurace Babiččina zahrada oslavila v červnu krásné kulaté narozeniny. Už deset let se zapisuje do chutí svých hostů. Díky kvalitní práci...

    Marek Zelený27.6.2023
  • Trumfy Hliněné bašty: Středomořská kuchyně plná delikates

    Stálice české gastronomie oslovuje již dvě desetiletí své hosty nejen unikátní středomořskou atmosférou, podtrženou nádhernou terasou rozprostřenou u malebného rybníčku, ale...

    Jan Pešek14.6.2023
  • Alcron Restaurant nově nabízí Business Lunch

    Alcron Restaurant je novou hvězdou pražské kulinární scény. Oficiálně otevřen byl v březnu letošního roku a nachází se v prostorách legendárního...

    Marek Zelený5.6.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.