Sociální sítě
Nahoru

Společný projekt ZOO Praha a Krajanky poprvé přinesl konkrétní finanční částku

Zoo Praha již několik let úspěšně realizuje projekt „Pomáháme jim přežít“, ve kterém se zaměřuje například na ochranu životního prostředí gaviálů indických na řece Čambal nebo goril nížinných ve střední Africe. Dlouhodobě ale také sehrává klíčovou roli v záchraně ohrožených koní Převalského ve volné přírodě. V posledních letech své úsilí v této oblasti ještě znásobila, když jako jediná zoo světa uskutečnila ve spolupráci s Armádou ČR již osm transportů posledních divokých koní do mongolských stepí.

Počet takto přepravených koní Převalského do oblastí jejich historického výskytu na západě Mongolska se tak dosud zvýšil na úctyhodných třicet jedna. Letos se k podpoře projektů přidala i česká rodinná firma ALIMPEX FOOD a.s., která uvedla v březnu na trh dětské smetanové krémy Krajanka ZOO ve třech příchutích – kakao, vanilka a smetana. Z prodeje každého zakoupeného kelímku těchto výrobků putuje finanční obnos na ochranu přirozeného životního prostředí gorily nížinné, gaviála indického nebo právě koně Převalského. V těchto dnech předal ALIMPEX FOOD a.s. Zoo Praha prvních sto tisíc z prodejů výrobků. Projekt hodnotí oba subjekty přínosně a ve spolupráci budou i nadále pokračovat.

Již po osmé vypravila Zoo Praha letoun se čtyřmi klisnami koně Převalského na palubě do Mongolska, kam je navrací zpět do volné přírody. Celou akci sledujeme. Díky spolupráci s pražskou zoo se nám celý projet stal velice osobním,“ říká Martin Kincl, marketingový manažer značky Krajanka. „Novinku letošního roku Krajanka ZOO ve třech příchutích jsme spojili s projektem „Pomáháme jim přežít“. Od března na něj putuje deset haléřů z prodeje každého výrobku. Za čtyři měsíce od zahájení spolupráce nyní předáváme první finanční obnos ve výši sto tisíc korun. Věříme, že v následujícím období finanční dar hodně navýšíme. Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kdo se do celé akce s námi zapojili,” dodává Martin Kincl.

Krajanka ZOO finančně přispívá na tři významné projekty – návrat koní Převalského do Mongolska, ochrana gaviálů na indické řece Čambal a pomoc gorilám i dalším ohroženým druhům ve střední Africe. Pokud si zákazník vybere v obchodě kelímek s kresbou jednoho z těchto zvířecích hrdinů, tak automaticky posílá na jejich účet deset haléřů. Každým haléřem pomáhá zkvalitnit jejich životní prostředí a rozšířit osvětu o ochraně přirozených domovů ohrožených druhů, o které se snaží výrobce informovat i českou veřejnost, zejména děti. Ty se mohou něco přiučit o životě těchto zvířat na webových stránkách www.krajankazoo.cz nebo v edukativních videích na facebooku či youtube.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.