Sociální sítě
Nahoru

Irská whiskey pokřtěná ohněm

Whiskey Jameson Black Barrel je třikrát destilovaná míchaná irská whiskey s extra bohatou a jemnou chutí. Navazuje na unikátní výrobní techniky a dlouhé dědictví značky Jameson, celosvětově nejprodávanější irské whiskey. Black Barrel je odkazem na tradiční bednářskou metodu vypalování sudů, využívanou pro jejich omlazení a zvýšení intenzity chuti whiskey.

Právě zrání v kombinaci sudů z amerického dubu, sudů po sherry a sudů po bourbonu, dodává whiskey intenzivní a komplexní chuť s tóny ovoce, karamelu a opáleného dřeva, s nótami hřejivého koření a sladké vanilky. Základem pro Black Barrel je unikátní, nasládlá, třikrát destilovaná obilná whiskey z čistého ječmene. Vyráběná je pouze jednou do roka v palírně Jameson v Midletonu a následně je uložená do dvakrát vypalovaných sudů po bourbonu. Nakonec je přimíchán notný podíl tradiční single pot still irské whiskey, čímž vzniká mimořádně bohatý a luxusní blend Black Barrel.

Aroma whiskey Black Barrel je plné a bohaté, s intenzivními tóny karamelu a šťavnaté sladkosti exotického ovoce. Jemná oříšková chuť je doplněná o příjemně štiplavé kořeněné nóty, vanilku a ovocnou nasládlost získanou z obilné whiskey. Bohatý a intenzivní závěr nechává na patře chuť opáleného dřeva a vanilky. Whiskey je uložena v průhledné láhvi, jejíž design odráží bohatou historii značky a dává vyniknout tmavě zlatavé barvě blendu s měděnými odlesky. Temně černá etiketa odkazuje na dvakrát vypalované sudy, jež daly whiskey jméno, zatímco zuhelnatělé otisky přes nápis Black Barrel evokují řemeslné kvality whiskey. Úzké zúžené hrdlo odhalující korek doplňuje zlatočerná pečeť.

Whiskey Black Barrel (s cenovkou 699 Kč) se servíruje nejlépe v čisté podobě, na led, nebo se míchá do klasických irských cocktailů.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.