Sociální sítě
Nahoru

Do Česka se sjela golfová elita

Fantastické odpaly, nespočet birdie a úžasná finálová bitva mezi trojnásobným major šampionem Pádraigem Harringtonem a Andreou Pavanem, který se dosud mohl pochlubit  „jen“ čtyřmi vítězstvími na Challenge Tour. To jsou střípky z letošního D+D Real Czech Masters, který se v Praze konal již po páté. A za tu dobu si stihl připsat řadu „nej“…

Startovaly u nás bývalé světové jedničky Lee Westwood a Martin Kaymer, vítězové majorů Darren Clarke, John Daly, Paul Lawrie a letos poprvé vítěz Masters Danny Willett. Šampion prvního ročníku Jamie Donaldson se díky vítězství na Albatrossu dostal do evropského týmu kapitána Paula McGinleyho pro Ryder Cup, Thomas Pieters i Paul Peterson získali v Praze svůj první titul na European Tour v kariéře a Haydn Porteous, vítěz loňského ročníku, zahrál v Albatross Golf Resortu všechna čtyři kola pod par.

Nový rekord turnaje -22 ran pak vytvořil letošní šampion, teprve devětadvacetiletý Ital Andrea Pavan. Ten, stejně jako Pieters s Petersonem, oslavil na Albatrossu premiérové vítězství na European Tour, když o dvě rány předčil jednu z hlavních hvězd Ira Pádraiga Harringtona, trojnásobného šampiona turnajů kategorie major. „Je to úžasné, fantastické. Čtyřikrát jsem vyhrál na Challenge Tour, ale to už je dlouho. Tohle vítězství si užiju, nebylo snadné ho získat,“ svěřil se redakcím magazínu Top Class a iLuxus.cz Pavan krátce po turnaji. Za prvenství inkasoval prémii v přepočtu 4,3 milionu korun.

Více z rubriky Golf

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.