Sociální sítě
Nahoru

Byznys: Margita Ježková sází u hodinek na tradici

V Praze se bude letos konat specializovaná výstava Hodiny a klenoty již po 27., a to v termínu od 13. do 15. září. Pravé křídlo Výstaviště se tak promění v tikající sál snažící se imponovat návštěvníky novinkami ze světa, který na rozdíl od většiny ostatních byznysů má stále i svou romantickou stránku, vzpomínky a neuvěřitelnou magii. Portál iLuxus.cz využil chvilky klidu, kterou konec srpna dokázal dopřát a vyzpovídal paní Margitu Ježkovou, která ve světě mechanických hodinek má rozhodně co nabídnout. Je totiž ředitelkou a majitelkou společnosti dovážející v současné době šest hodinářských značek na tuzemský trh.

Opět budete vystavovat na mezinárodně koncipovaná výstavě Hodiny a Klenoty. Co vám tato výstava přináší?

Veletrhu se zúčastňujeme pravidelně, a to už mnoho let. Je to pro nás jedinečná možnost osobně prezentovat dovážené značky zákazníkům, sběratelům ale i novým potencionálním obdivovatelům jemné mechaniky. Na místě navíc můžeme získat ihned jejich zpětnou vazbu na naše hodinky. Navíc, pokud opomeneme skutečnost, že se na akci mohu potkat se svými obchodními partnery, patřím mezi ty, kteří rádi dodržují tradice – no a Hodinky a klenoty na Výstavě jsou právě tou každoroční tradicí.

Vystavíte nějaké hodinky, které budou mít premiéru a návštěvníci je tak uvidí vůbec poprvé?

Představíme letošní novinky značek Epos a Davosa, které byly prezentovány na veletrhu ve švýcarské Basileji, nově uvedeme na trh švýcarské značky Delma a Delbana, které budou mít v Čechách svou premiéru a vyznavače módních trendů chceme nalákat na švýcarskou značku Jowissa, kterou máme nově zařazenou v portfoliu našeho e-shopu hodinky-herisson.cz. Chybět nebude ani slavná designová značka Xemex, za jejíž úspěchem stál návrhář a grafik Ruedi Külling.

Můžete být konkrétnější?

Značka Epos letos představila inovovanou verzi modelu Verso 3435, jehož číselník je složený ze tří dílů a stojí nad odhalenou základnou strojku. Pozornost na veletrhu v Basileji vzbudil i model Big Moon 3440, ve kterém Epos představil in-house komplikaci zobrazování měsíčních fází s velkou podobiznou Měsíce umístěného v horní části číselníku. Zaujmou i novinky značky Davosa, která letos představila limitovanou edici 500 ks modelu Ternos Professional Black Suit s vodotěsností 500 m, což je prozrazuje, že potěší hlavně vyznavače vodních sportů. Od značky Delma, která byla založena v roce 1933 a od samého počátku se orientuje na sportovní hodinky, představíme verze jejich ikonických modelů Oceanstar a Periscope. Značka Delbana, založená v roce 1931, která byla velmi populární v padesátých a šedesátých letech, kdy dodávala na trh až 100 tisíc hodinek ročně, se v současnosti prezentuje quartzovou řadou pánských i dámských hodinek ve velmi příznivých cenách. Značka Jowissa je jedna z mála švýcarských firem vyrábějících multifacetové hodinky a také jedna z mála, která zůstává čistě rodinnou firmou. Z jejich letošní kolekce budeme vystavovat výběr fashion hodinek.

Jsou nějaké hodinářské značky v zahraničí, které vás lákají a chtěli byste dovážet?

Popravdě ano, ale jak jistě pochopíte, jejich jména si nechám pro sebe. Mohu jen prozradit, že bychom rádi zůstali u naší „tradice“ seznamovat naše zákazníky s rodinnými švýcarskými hodinářskými firmami, ale zároveň do budoucna nabídli i hodinky ve vyšší cenové kategorii.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.