Sociální sítě
Nahoru

Nejvyšší aukce Ferrari 250 GTO

Za cenu 106 milionů Kč, je v současné době Ferrari 250 GTO nejdražší auto prodané v aukci. Obecně je považováno za nejžádanější sběratelské auto, které pravidelně ovládá přední příčky v dražbách. S pouhými 36 kusy na světě, které kdy byly vyrobeny, budeme mít zřídkakdy možnost vidět jejich prodej. V červnu prodával německý závodník Christian Glaesel svůj vůz Ferrari 250 GTO z roku 1963 za cenu od 154 milionů korun zakladateli podlahových rohoží společnosti WeatherTech Davidu MacNeilovi, ale to se netýká veřejných dražeb. A nyní proslulý sběratel Greg Whitten, s legendárním Ferrari 250 GTO, z roku 1962, předčil předcházející dražební rekord, který kdy byl doposud realizován.

Prodej proběhl v aukci firmy Sotheby´s v Monterey v Kalifornii, minulou sobotu. Tento konkrétní model vyhrál devět závodů v roce 1962, byl vlastnictvím renomovaného sběratele Ferrari Edoarda Lualdi-Gabardiho a skončil jako vítěz své třídy v letech 1963 a 1964. Greg Whitten, ze společnosti Microsoft, koupil auto v roce 2000 a účastnil se řady vintage závodních sérií a čtyř prestižních výletů GTO. Tato dražební hvězda přinesla Sotheby’s uvedenou cenu za pouhých 12 minut. Vítězem se stal anonymní nakupující. Je však zajímavé, že někteří odborníci předpověděli prodejní cenu až 130 milionů korun. Navzdory tomu byl Whitten spokojený: „Moje cesta s 250 GTO skončila, a jsem nadšený, že vidím, jak na tento vůz čeká nový fantastický majitel,“ řekl.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.