Sociální sítě
Nahoru

Nezávislý ateliér Prokop & Brož na výstavě Hodiny a klenoty

Jednou z nejvýraznějších značek tuzemské hodinářské scény je bezpochyby ateliér Prokop & Brož. Svým přístupem jsou jeho zakladatelé, Martin Brož a Jan Prokop, od všech svých konkurentů odlišní. Jejich kreace okázalostí rozhodně nekřičí, spíše naopak – v poklidu vypráví individuální příběhy svých majitelů. Mohou tak být inspirací mnohých a svou čistotou dokáží zaujmout každoročně téměř každého návštěvníka výstavy Hodiny a klenoty. Před tou letošní jsme měli možnost zeptat se na pár otázek přímo pana Jana Prokopa.

Opět budete vystavovat na výstavě Hodiny a klenoty na pražském Výstavišti. Co vám tato výstava přináší?

Hodiny a klenoty jsou pro nás příležitostí jak osobně představit naší činnost a také to nejpodstatnější z naší dosavadní produkce. Protože jsme firmou, která se orientuje na zakázkovou výrobu je naše expozice vázaná na ochotu našich zákazníků nám pro účely této výstavy hodinky zapůjčit. Naštěstí se nám právě na výstavě Hodinky a klenoty dlouhodobě daří prezentovat většinu z doposud vyprodukovaných hodinek, takže se tyto zářijové dny stávají oslavou pro celou naší firmu, naše zákazníky a příznivce.

Představíte nějaké hodinky, které budou mít premiéru a návštěvníci je tak uvidí vůbec poprvé?

Jako každý rok se na našem stánku budou moci návštěvníci pokochat vícero novými hodinkami, které jsme v mezidobí dokončili jak pro naše zákazníky, tak i pro naší oficiální nabídkovou kolekci.

Jsou nějaké značky v zahraničí, které vás inspirují a líbí se vám jejich přístup?

Snažíme se jít vlastní cestou a příliš se nevěnovat tomu, co dělá konkurence. Věříme, že máme dostatečně silný inovativní potenciál, abychom nemuseli nikoho kopírovat, ani se inspirovat na poli marketingu. Naopak si myslím, že jsme firmou, které prošlapává nové cestičky v designu, technologiích i přístupu k zákazníkům a nezřídka pozorujeme, že se ostatní u nás inspirovali.

Vnímáte nárůst zájmu o klasické náramkové hodinky nebo cítíte spíše útlum vycházející z trendu spárovatelných zařízení, jako jsou různé smart watch?

Jsou to dva samostatné světy. Chytré hodinky mají na trhu své místo a nemyslím si, že by vytlačovaly klasické mechanické náramkové hodinky. Spíše je doplňují. Pokud vytlačují nějaký typ hodinek, pak typově ty, které lze zařadit do kategorie Spotřební zboží.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.