Sociální sítě
Nahoru

Světová královská disciplína v Čechách

Již příští sobotu se uskuteční 6. mezinárodní turnaj v koňském pólu, Prague Polo Cup. V aktuálním ročníku se utkají čtyři soutěžní týmy, které tvoří vynikající mezinárodní hráči z Argentiny, České i Slovenské republiky, USA, Maďarska, Řecka a Velké Británie. Po 5 sezónách v pražské Chuchli bude letošní turnaj v tomto královském jezdeckém sportu hostit farma Levín. I tam bude postaráno o zážitek nejen pro milovníky koní a póla, ale také dobrého jídla a pití.

V České republice se poprvé hrálo pólo v roce 1993 na pražském Strahově při návštěvě anglického prince Edwarda v Praze. Od té doby získal turnaj své místo mezi sportovními společenskými akcemi. Pravidelně se koná na konci léta. Je zároveň výjimečnou společenskou událostí, kterou tradičně provází velmi specifická pravidla i v oblékání návštěvníků. Například britské hřiště v Ascotu, kde se konají ty nejprestižnější turnaje v pólu, vydává každoročně průvodce oblékáním k danému ročníku a tento dress code je také striktně vyžadován. Každé utkání je tak velmi zajímavou podívanou na hřišti i v hledišti.

„Velmi oceňuji, že můžeme diváky 6. ročníku Prague Polo Cup uvítat v malebném prostředí farmy Levín. Týmy Alchymist, Oaks Prague, Stars Events a Veuve Clicquot jsou ve vynikající kondici, která je příslibem nezapomenutelné podívané,“ uvedla prezidentka turnaje Nina Popová. Vstupenky se na letošní turnaj dají zakoupit přímo na stránkách www.praguepolocup.com včetně vstupu do VIP zóny. Užít si příjemný den v příjemné společnosti si nemůžete nechat ujít ani letos.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.