Sociální sítě
Nahoru

Hormon a jeho síla

Testosteronu do karet nehraje ani nízké procento tělesného tuku. Ideální je udržovat si ho v rozmezí 10 – 15% z celkové hmotnosti u mužů a 18 – 25% u žen. Nejen metlou lidstva, ale také testosteronu, je nadměrná konzumace alkoholu (po něm by chuť na milování byla, ale kvůli snížené hladině zmíněného hormonu dochází k poruchám erekce). Pozor byste si měli dávat i při sportu, každé přetrénování znamená méně testosteronu. Paradoxní je, že pokud jste roky nesportovali a máte sníženou hladinu testosteronu, první pravidelné tréninky mohou jeho hladinu zvyšovat. O to více, pokud budete během tréninku sledovat pěkně zformované ženské zadečky. A třešinkou na pomyslném testosteronovém dortu bude po tréninku příjemné jídlo v příjemné ženské společnosti. To alespoň tvrdí vědecká pozorování, měření a závěry.

Pokud toto nepomůže, vlasů stále ubývá, už se nechcete prát, ani když vás soused do krve urazí a hlavně ztrácíte zájem o opačné pohlaví, je třeba sáhnout po jiném řešení. To platí i v případech snížené sexuální aktivity, v případě zvýšeného výskytu poruch erekce, při pocitu zhoršené kondice kombinované s náladovostí, únavou a pocitem deprese. Průvodními znaky významně snížené hladiny testosteronu je i úbytek svaloviny, úbytek kostní hmoty, snížení ochlupení, zvýšené pocení, suchost kůže a anémie.

Odstranit nebo zmírnit nežádoucí příznaky úbytku testosteronu se dá několika způsoby. Pokud vám nevyhovují injekce či náplasti a neoslavili jste šedesátiny, existují i ​​jiná řešení. Například v podobě rostlinných preparátů, ve kterých jsou bylinky nakombinované tak, aby synergicky zvládly odbourat většinu nepříjemným vedlejších příznaků a také o něco zvýšit hladinu testosteronu. Klinické testy se v tomto směru přimlouvají za kotvičník zemní (Tribulus Terrestris). Extrakt z této rostliny může zvýšit hladinu vašeho testosteronu. Po staletí osvědčeným afrodiziakem je kořen rostliny Maca (peruánští Indiáni by vám o tom dokázali vyprávět, ale hlavně i jiné věci…). Výtažky z těchto rostlin a navíc aminokyseliny L-Citrulline (zmírňuje únavu a zlepšuje prokrvení), L-Arginin (přispívá k duševní pohodě) a L-Lysin (pomáhá při obnově tkání) jsou expertně zkombinovány například v doplňku výživy Zerex. Existuje jich několik druhů a na přírodní bázi pomáhají mužům vrátit sílu a chuť. Na sex, milování, na život.

Ať se to někomu líbí nebo ne, po dvacítce bude mít každý chlap po každých dalších narozeninách a procento méně testosteronu. Není na škodu duševně se na to připravit. Kdo potřebuje exaktně vědět, jak na tom je, nemusí jít na odběr krve. Testosteron se dá už měřit i ve slinách. Akorát není jedno, kdy naplivete do zkumavky. Ideálně ráno, nalačno a po příjemném rozhovoru se ženou.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.