Sociální sítě
Nahoru

Sia restaurant představí během zářijového chilli festu i habanero papričku zapsanou v Guinnessově knize rekordů

Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa. Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem Koudelkou, společně připravili výběr od méně pálivých Jalapeño papriček až po ty nejpálivější Carolina Reaper, které mají na Scovilleho stupnici pálivost 2,2 milionu a jsou držitelem rekordu v Guinnesově knize.

Během chilli festivalu se bude v Sia restaurantu servírovat pět chodů, které budou rozdělené podle pálivosti a hosté si tak budou moci vybrat, jak moc pálivé jídlo chtějí. „Cílem není uvařit co nejpálivější jídlo, ale připravit ho tak, aby vynikla chuť papričky a chutě k sobě dobře ladily,“ zdůrazňuje šéfkuchař Jiří Štift. Nejméně pálivý pokrm bude tuňáková rolka a sashimi ze svatojakubských mušlí s Jalapeño chilli pastou, v dalších pokrmech se objeví odrůdy, jako je Madagaskar, odrůda známých habanero Fataly nebo Ghostpepper. Připravují také dezert – palačinky z kokosového mléka s jack fruit, kešu, jogurtovou zmrzlinou s limetou a chilli sirupem.

Pěstování a pojídání chilli papriček je v současnosti velkým trendem nejenom u nás v České republice, ale po celém světě. „Češi v rámci Evropy ve svých chutích nikterak nevybočují. Průměrný Čech nejčastěji snese, co se pálivosti týče, u nás hojně rozšířenou papričku Jalapeño,“ vysvětluje český chilli master Pavel Koudelka.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.