Sociální sítě
Nahoru

Niche hodinářské značky na výstavách

Existují věhlasné značky, které v pražských buticích nenajdete. Malé nezávislé ateliéry, produkce soukromých studií nebo dokonce jednotlivců je totiž dodávána osobně. Roční produkce totiž není tak vysoká, aby hodinky mohly být vystaveny ve výloze. Výjimku ale tvoří výstavy, díky kterým si lze hodinky vyzkoušet, osahat a třeba i vyfotit.

Mezi takové značky, o kterých je řeč, patří například malá manufaktura ze švýcarského městečka Biel – Armin Strom. A výstavy? Ty jsou v Čechách pouze dvě. Hodiny a klenoty na pražském Výstavišti, která se bude konat od 13. do 15. září a brněnský SEW v Moravské galerii, který otevře své brány na dva dny až 19. října.

Hodinky Armin Strom, pojmenované po slavném rytci, nebudou stoprocentně chybět na pražské výstavě. „Být přítomen na veletrhu Hodiny a klenoty mi přináší mimojiné kontakt s novými koncovými zákazníky, uznávanými odborníky i sběrateli“ prozrazuje Petr Schediwý, který se značkou pracuje déle jak deset let. „Po celý rok prostě takovou koncentraci nadšenců do náramkových hodinek téměř nikde jinde v Čechách nepotkám“ dodává nadšeně na společenskou událost těšící se hodinář. „Portfolio našeho rodinného hodinářství však stále více rozšiřujeme o další značky podobného zaměření, jako je Vulcain nebo třeba hodinky Lehmann z německého Schrambergu. Ti, kteří se za námi zastaví, budou tedy mít co objevovat.

Hubert Schediwy a jeho syn Petr jsou významní hodináři ve Východních Čechách, ovšem nejen tam. Jejich jména znají i v hodinářském ráji, ve Švýcarsku. Především díky dováženým značkám. „Tuzemský trh je neobyčejně pestrý, ostatně stejně jako klientela, která si ráda vybírá. Chtěli jsme jim tedy dopřát to, v co sami věříme a jako hodináři milujeme.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.