Sociální sítě
Nahoru

Mick Jagger si z Prahy odvezl vzpomínku na Václava Havla

Unikátní hodinky PRIM, které budou leaderovi „Stounů“ připomínat jeho přátelství s prezidentem Václavem Havlem, byly vyrobeny přímo pro Micka Jaggera v manufaktuře Elton hodinářská, člena holdingu Czechoslovak Group.

Členové legendární kapely Rolling Stones mají k České republice, a především k osobě prezidenta Václava Havla, velmi silný pozitivní vztah. Právě koncert „Stounů“ v srpnu 1990 je považován za jeden ze symbolů pádu komunistického režimu, šlo o první „západní“ kapelu, která v tehdejším Československu vystoupila po listopadu 1989. Proto se při příležitosti jejich nadcházející návštěvy Prahy a koncertu, který se má nést v duchu odkazu Václava Havla, rozhodla společnost CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) věnovat jejich leaderovi Micku Jaggerovi dárek, který je nejen připomínkou této výrazné osobnosti, ale zároveň také ryze českým výrobkem. Limitovaná edice PRIM Václav Havel byla vytvořena k příležitosti 80 let od narození prvního prezidenta samostatné České republiky. Hodinky, které jsou mimořádnou ukázkou umu českých hodinářů, byly vyrobeny v novoměstské manufaktuře přímo pro Micka Jaggera. Korunka je individualizována monogramem MJ a hodinky nesou pořadové číslo 75, jsou tedy zároveň symbolickým dárkem ke zpěvákovým narozeninám, které oslavil letos v červenci.

Inspirací při vzniku náramkových hodinek Prim Václav Havel L.E. byl odkaz této velké osobnosti, bojovníka za svobodu a prvního prezidenta samostatné ČR. Design náramkových hodinek je elegantní, minimalistický, ale s řadou originálních prvků. Ručně dekorovaný smaltovaný číselník zdobí miniatura podpisu Václava Havla spolu s číslem 80 a také symbolem srdce, kterým prezident svůj podpis doprovázel. V korunce je jako asociace srdce vsazen kabošon z pravého českého granátu. Na zadním víku hodinek jsou vyryta data narození a úmrtí Václava Havla a také pořadové číslo limitované série.

Hodinky jsou osazené in-house mechanickým strojkem, který byl, stejně jako celé hodinky, vyroben ve společnosti Elton hodinářská v Novém Městě nad Metují. Můstek strojku zdobí nápis HUMANIST, DRAMATIST, PRESIDENT, který připomíná různé pohledy na Havlovu osobnost.

Speciální limitovaná edice má 136 kusů, tento symbolický počet byl zvolen jako připomínka letopočtu 1936, který je rokem narození Václava Havla. Část výtěžku z prodeje hodinek této linie podporuje charitativní projekty VIZE 97. V nabídce jej bude mít tuzemské hodinářství Koscom a k vidění budou také na veletrhu SEW v Brně, který se uskuteční v druhé polovině října.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.