Sociální sítě
Nahoru

Primky na pražské výstavě

Přestože spor o značku Prim stále pokračuje a objevují se ustavičně nové důkazy, redakce portálu iLuxus.cz má jasno. Ať už jednou soud rozhodne jakkoli, naší pozornost bude mít výrobce z Nového Města nad Metují. Právě zde totiž sídlí a opravdu vyrábí své hodinky Prim Manufacture 1949 společnost Elton Hodinářská, jejíž zástupkyni Adélu Dittmannovou se nám podařilo jen pár dní před zahájením pražské výstavy vyzpovídat.

Vystavíte nějaké hodinky, které budou mít premiéru a návštěvníci je tak uvidí vůbec poprvé?

Ano, představíme hned dvě novinky, obě inspirované 100 lety od vzniku Československa. Prvním je limitovaná edice Republika. Jedná se o společenský model, vytvořený ve spolupráci s renomovanými designérskými studii. Vyrobíme pouze 100 ks se stříbrným pouzdrem a 18 ks ve zlatém provedení. Druhou novinkou je speciální edice oblíbeného modelu Orlík, která promyšlenou symbolikou odkazuje právě na vznik samostatné republiky a významný rok 1918.

Vnímáte nárůst zájmu o klasické náramkové hodinky nebo cítíte spíše útlum vycházející z trendu spárovatelných zařízení, jako jsou různé smart watch?

Podle nás jde o dvě různé věci – „chytré“ hodinky jsou, stejně jako třeba mobilní telefony, v podstatě spotřební zboží. Uživatelé je nosí poměrně krátkou dobu a pak je vystřídá nová verze. Klasické náramkové hodinky jsou spíše věcí stylu, módy, vyjádření osobnosti. Mechanické hodinky se dědí z generace na generaci, jsou tradičním dárkem k připomenutí významných událostí… Klasické hodinky a moderní technologie budou ještě velmi dlouho existovat vedle sebe, protože každé mají jiný účel, jinou filosofii.

Opět budete vystavovat na výstavě Hodiny a Klenoty na pražském Výstavišti. Co vám tato výstava přináší?

Výstavy Hodiny a Klenoty se účastníme již několik let. Účast na této akci nám nabízí možnost prezentovat produktové novinky a dění v naší manufaktuře širokému publiku se zájmem o hodinky a vše, co s nimi souvisí. Na tradiční akci tohoto typu by určitě neměl chybět ani tradiční výrobce českých hodinek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.