Sociální sítě
Nahoru

Prague Polo Cup 2018 je za námi

V sobotu 8. 9. se nedaleko Prahy v malebném prostředí farmy Levín uskutečnil již 6. ročník mezinárodního turnaje v koňském pólu Prague Polo Cup 2018. Farma jako jedna z mála tady v Čechách splňuje přísná kritéria pro konání turnajů v koňském pólu, proto se organizátoři rozhodli přemístit po předchozích pěti letech na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli právě tam. V rámci turnaje se utkaly čtyři soutěžní týmy: Alchymist, Oaks Prague, Stars Events a Veuve Clicquot. Týmy tvořili vynikající mezinárodní hráči z Argentiny, České i Slovenské republiky, Maďarska, Řecka, USA a Velké Británie. Vítězným týmem se stal Alchymist. Handicap turnaje byl stanoven na +2.

Duely již tradičně komentoval uznávaný odborník Dean Bedford, který je srdcem i duší zarytý milovník a hráč koňského póla. Hodnověrně a neopakovatelně dotvářel adrenalinem nabitou atmosféru koňského „rock&rollu“ na hřišti, a to v tandemu s mladým a talentovaným Janem Zavázalem. Ten je stejně jako Dean zároveň hráčem póla i komentátorem. Ve vskutku dravém finálovém utkání zvítězil tým ALCHYMIST v čele s kapitánem Markem Robinsonem (GB) nad týmem OAKS. Na třetím místě skončil tým STARS EVENTS, který v boji o třetí místo porazil tým VEUVE CLICQUOT.

„Letošní Prague Polo Cup byl opravdu výjimečnou podívanou nejen na hřišti, kde hráči spolu s jejich koňmi podávali nevšední výkony,“ hodnotí sobotní finále turnaje Nina Popová, presidentka Prague Polo Cup a dodává: „Pohodovou atmosféru letošního ročníku podpořilo příjemné slunečné počasí, nová lokalita uprostřed přírody stejně jako módní podívaná na přehlídkovém molu i mimo něj.“ Přítomné dámy důsledně dodržely vyžadovaný dress code a i když se turnaj neodehrával v britském Ascotu, bylo se na co dívat. Nechyběly totiž zajímavé klobouky a netradiční fascinátory. Prague Polo Cup byl již poněkolikáté zajímavou podívanou nejen na hřišti ale i v hledišti a potvrzuje tak svou důležitou pozici v kalendáři nejvýznamnějších akcích společenské sezony.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.