Sociální sítě
Nahoru

Christie’s draží růžový diamant

Tento 19-ti karátový růžový diamant by mohl získat slavné dražební společnosti Christie´s kolem 50 milionů dolarů, tedy 1,1 miliardy korun. Rekordní částka, která se může zdát jako přehnaná, ale zdání klame. Znalci diamantů jsou si jisti jeho cenou a rozhodně nepochybují, že takový růžový kousek má svou vysokou hodnotu. Je extrémně vzácný a je ctí každému případně vlastnit tento přírodní klenot. Stejnou prestižní záležitostí se stává aukce pro pořadatele firmu Christie´s. Výjimečný pravoúhlý drahokam uvedou na nadcházející aukci Christie’s Magnificent Jewels v hotelu Four Seasons des Bergues v Ženevě a to již 13.listopadu. Zapište si tedy toto datum do diářů a zkuste o nákup usilovat i vy.

Diamant je nazýván titulem „The Pink Legacy“, a nese nejvyšší diamantovou barevnou třídu VIVID Gemological institut spolu s klasifikací diamantu typu IIa, což je jeden z nejčistších svého druhu. Jak uvedl Rahul Kadakia, mezinárodní ředitel ve firmě Christie´s: „Objev tohoto pozoruhodného diamantu způsobilo nesmírné vzrušení mezi sběrateli a znalci diamantů na celém světě. Výjimečná provenience jej bezpochyby řadí do nejvyšší třídy a to jeho vlastní, jako jeden z největších světových diamantů.“ Ačkoli se bude jednat o historický prodej, nepředpokládá se, že růžový skvost bude nejdražším kusem, který byl kdy prodán. Můžete si pamatovat například jiný prodej diamantu v této kategorii, legendární „růžovou hvězdu“, 59.60 karátu prodáno za 71,2 milionu dolarů, tedy přes 15 miliard korun a těsně za ním následuje Oppenheimerův „modrý diamant“, který stál 57,2 milionu dolarů, tedy přes 12 miliard korun, v roce 2016. Pokud byste rádi patřili mezi rekordmany mezi sběrateli diamantů, tak v listopadu si zajeďte do Ženevy pro tento výjimečný kus.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.