Sociální sítě
Nahoru

Nesmrtelné pánské módní doplňky

V historii odívání existují trendy, které v jednom období září a v dalším už jen náleží do těch nejtmavších koutů šatníku. Občas se jim poštěstí a prožijí krátkou renesanci, ale vždy se jedná o sezónní záležitosti. Nicméně zajímavější jsou ty kousky, které přežívají módní výstřelky a provázejí nás celými moderními dějinami, bez toho, aniž by zapadly na dně šuplíku a my se k nim už nikdy nevrátili. V pánské módě tak nalezneme doplňky, které by měl vlastnit každý moderní muž a které při pozorném a precizním výběru dokáží prožít několik generací jedné rodiny.

Kožená aktovka

Pro každého, kdo žije život neustále v pohybu, na jednáních nebo pobíháním po městě, je kvalitní kožená aktovka nepostradatelným pomocníkem, který však funguje i jako doplněk reprezentující váš osobitý styl a cit pro eleganci. Proto je nutné jejímu výběru věnovat náležitou pozornost a sáhnout pouze po těch nejkvalitnějších na trhu – tradice a dlouholetá řemeslná výroba jsou těmi nejlepšími devizami.

Peněženka

Chybou by bylo pohřbít dojem z precizně vybrané aktovky jejím obsahem – kožená peněženka je tak pro vás tím správným směrem. Nejrozšířenějším typem pánských modelů jsou tzv. dolarovky, které jsou díky malým rozměrům, ale efektivnímu členění, ideální volbou pro každého, kdo chce mít vše na svém místě a zároveň mít možnost vzít peněženku jednoduše do kapsy.

Opasek

Nedílnou součástí pánského outfitu je bezesporu kvalitní kožený opasek. Ať už se jedná o casual styl nebo společenskou událost – není většího přešlapu nežli vyrazit do společnosti se zakasaným svrškem do kalhot bez pásku. Díky široké nabídce je navíc jednoduché najít ten perfektní kousek, který bude vyhovovat nejen délkou, ale také šířkou, barvou a v neposlední řadě i designem spony, která pásek zdobí.

 Kapesníček a kravata

V neposlední řadě je tu dvojice, která provází formální i neformální oděvy a dokáže celý model pozvednout a zrcadlit osobitý vkus i smysl pro detail. Již dávno neplatí poučka o dokonalém sladění a identickém vzoru, která se však stále drží jako imaginární zdvižený prst při výběru nového kapesníčku do saka a kravaty – naopak, nejedná se totiž o dvojčata, ale spíše bratry. Tyto dva doplňky nemusí být totožné, ale ladící. Nebojte se sáhnout po hravějších vzorech, když se jedná o casual outfit, ale zároveň myslete na to, že business a formální vyžadují decentnější ladění barev s důrazem na luxusní zpracování a vizuál.

 

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.