Sociální sítě
Nahoru

Maserati: S Jaroslavem Kulhavým po brdských lesích

Scuderia Praha, výhradní a oficiální dovozce Ferrari a Maserati, se necítí sebejistě pouze za na silnicích, ale i v horských hřebenech. Na tom by nebylo nic divného – koneckonců v rámci dováženého portfolia lze objevit skvělé a všestranné Maserati Levante, nicméně právě o něm řeč není.

Od té doby, co italská automobilka s trojzubcem ve znaku spojila své síly se špičkovým bikerem Jaroslavem Kulhavým, se totiž v pražské Scuderii změnilo mnohé. Jednou ze skvělých myšlenek bylo integrování pravidelných vyjížděk po brdských hřebenech právě s dvojnásobným olympijským medailistou.

Další, v pořadí už čtvrtá vyjížďka pro věrné zákazníky a příznivce automobilky Maserati, proběhla ve středu 10. října z tradičního místa – ze Srubu U Kocoura v Letech nedaleko Prahy. V brzkých ranních hodinách se sešly více jak tři desítky milovníků horské cyklistiky, aby společně vyrazily do okolních lesů nejvyššího českého pohoří. Kdo nedorazil s vlastním kolem, mohl si samozřejmě na místě půjčit tradiční MTB či horské elektrokolo od švýcarského výrobce BMC. Kdo měl hlad, kromě snídaně nechyběla výživa od firmy Nutrend, která na trase vskutku přišla vhod.

Na místě nechyběl ani již zmiňovaný Jaroslav Kulhavý, ambasador značky Maserati v České republice od roku 2015, se svým jedinečným bikem od S-Works, kterému mimo jiné důvěřuje i další profesionální jezdec Matouš Ulman v současné době závodící za ČSSP Czech MTB Team. Přehlídce skvělých strojů na trase dlouhé téměř padesát kilometrů, však nefigurovaly pouze jejich závodní speciály. O své slovo se přihlásily i oblíbené značky Scott, Cannondale, Trek, ale dokonce i niche brandy, jakými je například Niner.

Společný švih skrze středně náročný terén sice zprvu provázela nečekaná zima a podzimní mlha, ta se však s postupným narůstáním nadmořské výšky roztrhala a sluneční paprsky zahřály. Pohodové tempo grupeta a skvělé počasí vydržely až do odpoledních hodin, kdy se všichni navrátili v pořádku zpět na místo startu – na grilování.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.