Sociální sítě
Nahoru

Několik pravidel pro výběr dětských brýlí

Vrátili jste se s vaší ratolestí od očního lékaře a zjistili jste, že se do budoucna neobejde bez dioptrických brýlí? Pokud ano, rozhodně vám to neudělalo radost a přibylo vám pravděpodobně i pár vrásek. V žádném případě ale nevěště hlavu, jelikož se rozhodně nejedná o konec světa. Naopak, výběr nových brýlí pro děti je dnes fakticky takřka neomezený. Vybírat lze ze spousty variací skel i obrub. Pokud aktuálně tápete a nevíte, jak se orientovat, nepřestávejte číst. Poradíme vám několik pravidel, podle nichž se vyplatí postupovat.

1. Nechte zprvu vybírat samotné dítě

V každém případě se vyplatí dát dítěti nejprve volnou ruku. Vy sami jen tak nebudete vědět, co je aktuálně cool a jaké barvy jsou ty nejlepší. Dítě si projde celý sortiment a vy ho poté můžete spolu s prodejcem směrovat tam, kam ho potřebujete mít. Pro mnohé děti je motivací také konkrétní značka brýlových obrub.

2. Čas nošení brýlí

I tady je zapotřebí být obezřetný. Dítě zpravidla nechce dětské brýle nosit vůbec. Optimální je tedy jít cestou nejmenšího odporu a snažit se postupně čas strávený s brýlemi na nose dávkovat. Není to tak složité, postupně se vám to určitě podaří. Ideální je začít třeba společným čtením knihy nebo tím, že budete také nosit kupříkladu sluneční brýle. Budete na tom v podstatě stejně.

3. Objasněte význam nošení brýlí

Dítě si myslí, že brýle pro něj nejsou nijak výrazně důležité. Tento mýtus musíte rychle vyvrátit. Naopak, sledovat se v nich může pohodlně televize, hrát na tabletu nebo PC. Je zkrátka nutné vysvětlit dítěti, že brýle představují pomocníka, který dokáže časem třeba zrak i kompletně napravit.

4. Vhodné brýlové čočky jako základ

Oční lékař jednoznačně stanoví hodnoty brýlových čoček. Skla budou zkrátka přesně nakonfigurována a vy jen zvolíte vhodné obruby. Podívejte se i na další aspekty, jako jsou výbrus skel, antireflexní vrstva a jiné záležitosti typické pro dioptrické brýle dámské i pánské.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.