Sociální sítě
Nahoru

Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že zbývá už jen pár míst na vybrané akce. Organizátoři dokonce museli pro velký zájem navýšit počet míst na Champagne banket **michelinských šéfkuchařů Glenna Viela a Andrého Chariala, a přesunout tak jeden večer z francouzské ambasády do stejně reprezentativních, ale kapacitně větších prostor Francouzské restaurace Obecního domu (středa 7. listopadu 2018 od 20:00 hodin).

Bankety jsou každoročně gastronomickým vrcholem akce. U stolu pro 10 hostů jsou přítomni 1-2 zástupci domu, jehož vína celé menu doprovází.  Každý z pěti chodů je doprovázen pečlivě zvoleným typem champagne – od non vintage brut přes ročníkové, blanc de blancs i blanc de noirs až po prestige cuveé daného domu.

Zajímavou akcí je bezpochyby zahajovací degustace festivalu – Champagne DeVenoge Zero Brut 1983, která se uskuteční v neděli 4. listopadu od 18:00 hodin v Ellory Café Praha (Štefánikova 51, Praha 5). Milovníci lahodného moku okusí zcela raritní champagne, které leželo 20 let na kvasinkách! Non dosage champagne po 35 letech bude jistě unikátním zážitkem. Také tradiční snídaně s lanýži v sobotu 10. listopadu na půdě francouzského velvyslanectví potěší i ty nejnáročnější gurmety – vždyť zmiňované lanýže jsou sbírány přímo pro Grand Jour de Champagne.

Jednou z nejočekávanějších událostí každého ročníku je Champagne banket připravený některou ze světových gastronomických osobností. Pro velký úspěch z loňského roku připraví i letos menu Glenn Viel, šéfkuchař kultovní restaurace L´Oustau de Baumanière v Provence, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. Glenn Viel patří mezi nejnadanější francouzské kuchaře současnosti, jako šéfa své restaurace si ho vybral přímo majitel Jean-André Charial.

Komplex restauračních a ubytovacích služeb L´Oustau de Baumanière v Provence se stal brzy po svém založení v roce 1945 skutečným pojmem a centrem společenského života. Mezi slavné hosty, kteří jej navštívili, patřil např. Humphrey Bogart, Clark Gable, Christian Dior, Albert Camus, Gérard Philipe, Charles de Gaulle či Winston Churchill, ze současných osobností to byla např. královna Alžběta, Robert de Niro, Paul McCartney nebo Jean Reno.

Více z rubriky Degustace

  • Maso v La Rotondě

    Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co...

    Jan Pešek14.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
  • Vegetariánský gastro orgasmus

    Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich....

    Jan Pešek5.4.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.