Sociální sítě
Nahoru

Pop-up Bentley na vrcholu hory

Bentley se nedávno pustil do nového oboru podnikání a vytvořil pro své zákazníky novou pop-up špičkovou restauraci na vrcholu nejvyšší hory Spojených arabských emirátů, tedy na Jebel Jais. Příznačně pojmenovaná jako „Vrchol luxusu“ v originále „The Peak of Luxury“, byla realizována jako součást oslav startu nového vozu Continental GT na Blízkém východě a luxusního SUV Bentley Bentayga V8. Stylizovaný restaurant připomínající arabský stan, byl otevřen pouhých sedm dní a sloužil speciálně navrženému menu s klasickými britskými pokrmy s dotekem východní kuchyně vytvořené renomovaným šéfkuchařem Colinem Claguem. Luxusní prostor firmy Bentley se nacházel ve výšce 1934 metrů nad mořem a trasa k němu je lemovaná z nejkrásnějších vinných cest, které SAE vůbec nabízí.

 

Nabídka pěti jídel v restauraci zahrnovala britské pochoutky, jako je skotský losos Lock Fyne, britské steaky z hovězí svíčkové a jorkšírské pudinky. Bentley uvedla, že chtějí „ukázat vysokou úroveň Bentley formou skutečně mimořádných luxusních zážitků“ a popisuje umístění jako „luxusní restauraci“ s designovým nábytkem a velkolepým panoramatickým výhledem na vrchol hory. „Spolupráce s Bentley, britskou ikonou, na takovém inovačním projektu byla jedinečnou zkušeností,“ řekl Colin Clague, který si odskočil od svého domovského místa, tedy šéfkuchaře v Ruya v Mayfair. „Během své kariéry jsem pracoval v mnoha kuchyních v mnoha zemích po celém světě, ale nikdy jsem nepřipravoval večeři v restauraci na nejvyšším vrcholu hory. Je to určitě chvíle, na kterou nikdy nezapomenu.“, ještě dodal. Pokud jste tedy vlastníky vozu Bentley, tak se můžete těšit na podobné gastronomické zážitky třeba i tady u nás.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.