Sociální sítě
Nahoru

Útěk z civilizace: Restaurant Sequoia

Podzim přeje zámeckým restauracím, stejně tak jako hotelovým resortům, což se v posledních letech projevuje na neuvěřitelném nárůstu kvality jejich restaurací. Jednou takovou je i Sequoia přidružená k nedávno zrestaurovanému klasicistnímu zámku Ratměřice.

Hosty, kteří se rozhodnou strávit zde podzim, zcela jistě uhrane nebývale rozsáhlý archív vín. Na své si přijdou ale hlavně náročné povahy v průběhu své životní poutě za skvělými gastronomickými zážitky. Ve svatostánku chutí pojmenovaném podle dvojice ohromných sekvojovců, nejvyšších stromů České republiky, jejich lačnost po zážitcích alespoň na chvilku ukojí šéfkuchař Ondřej Soukup.

A stejně jako v architektuře interiéru hlavního traktu restaurace sehrála svou velkou roli okolní příroda, tak i fúzi italské a francouzské kuchyně, které se mistr kuchyně dlouhá léta věnoval, nakonec přehlušily tolik populární regionální vlivy. Na podzim tak nechybí delikatesní glazovaný jehněčí krk s restovanou zeleninou (345 Kč), což je mimo jiné místní specialita, ostatně stejně jako křepelka podávaná s foie gras, noky a konfitem z rajčat (395 Kč).

Skvostné je také párování s víny, jež je v menu pro nerozhodné doporučeno, takže se mohou nechat provádět večerem tak, jak šéfkuchař se someliérem zamýšleli. Co je ovšem další místní raritou, je voda. Ta pochází z vlastního vrtu, přičemž studna je hluboká celých 270 metrů. Není divu, že už při prvním doušku je cítit její vyšší mineralita, obsahuje totiž vápník, hořčík, sodík a fluorid.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.