Sociální sítě
Nahoru

Útěk z civilizace: Restaurant Sequoia

Podzim přeje zámeckým restauracím, stejně tak jako hotelovým resortům, což se v posledních letech projevuje na neuvěřitelném nárůstu kvality jejich restaurací. Jednou takovou je i Sequoia přidružená k nedávno zrestaurovanému klasicistnímu zámku Ratměřice.

Hosty, kteří se rozhodnou strávit zde podzim, zcela jistě uhrane nebývale rozsáhlý archív vín. Na své si přijdou ale hlavně náročné povahy v průběhu své životní poutě za skvělými gastronomickými zážitky. Ve svatostánku chutí pojmenovaném podle dvojice ohromných sekvojovců, nejvyšších stromů České republiky, jejich lačnost po zážitcích alespoň na chvilku ukojí šéfkuchař Ondřej Soukup.

A stejně jako v architektuře interiéru hlavního traktu restaurace sehrála svou velkou roli okolní příroda, tak i fúzi italské a francouzské kuchyně, které se mistr kuchyně dlouhá léta věnoval, nakonec přehlušily tolik populární regionální vlivy. Na podzim tak nechybí delikatesní glazovaný jehněčí krk s restovanou zeleninou (345 Kč), což je mimo jiné místní specialita, ostatně stejně jako křepelka podávaná s foie gras, noky a konfitem z rajčat (395 Kč).

Skvostné je také párování s víny, jež je v menu pro nerozhodné doporučeno, takže se mohou nechat provádět večerem tak, jak šéfkuchař se someliérem zamýšleli. Co je ovšem další místní raritou, je voda. Ta pochází z vlastního vrtu, přičemž studna je hluboká celých 270 metrů. Není divu, že už při prvním doušku je cítit její vyšší mineralita, obsahuje totiž vápník, hořčík, sodík a fluorid.

Více z rubriky Hotely

  • Alcron začíná slavit 90. výročí

    Hotel Alcron v březnu 2022 oslaví devadesát let své existence. Opravdu krásné výročí, tak proč nezačít slavit přesně rok předem. Před-narozeninové...

    Marek Zelený9.3.2021
  • Jihotyrolská novinka Floris Green Suites

    Floris Green Suites, součást hotelu Florian rodiny Thomasethů v Seis am Schlern v regionu Seiser Alm/Alpe di Siusi, přináší od loňského...

    Jan Pešek22.2.2021
  • Architektonický skvost v přírodní kulise hor a lesů

    Jižní Tyrolsko stále posiluje své renomé a dávno není pouze zimní destinací. Není divu, že v oblasti rostou nové hotely neuvěřitelnou...

    Jan Pešek18.2.2021
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • Letní pohoda na terase restaurace SPICES v hotelu Mandarin Oriental, Prague

    Pokud patříte mezi vyznavače grilování a letní pohodu, měli byste určitě navštívit letní terasu restaurace Spices v hotelu Mandarin Oriental, Prague....

    Jan Pešek4.8.2020
  • Rodinný komfort v hotelu Alcron

    Letošní léto se Praha proměnila na dokonalou rodinou destinaci, na což reagují mimo jiné také přední pražské hotely. Například hotel Alcron...

    Jan Pešek14.7.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.