Sociální sítě
Nahoru

Lexus překvapil. Představuje nový model tenisek.

Japonská automobilka Lexus opět mění pravidla, tentokrát ale v módním světě. Spojila se totiž s britskou značkou Norman Walsh a společně představují tenisky Fuji Red inspirované sportovním modelem CT F Sport. Aby bylo propojení dokonalé, podle designu tenisek pak vznikla ještě speciální verze tohoto vozu.

Lexus je symbolem komfortního cestování i stylu a odvahy, díky níž se nezdráhá dělat věci jinak. Byl například první značkou, která do třídy prémiových vozů přinesla do té doby nemyslitelný ekologický hybridní pohon. Dlouhodobě podporuje mladé designéry z celého světa, třeba prostřednictvím soutěže Lexus Design Award. Teď přichází i do módního světa.

Boty, co vypadají jako auto

Předobrazem k vytvoření tenisek Walsh x Lexus Fuji Red se stal interiér kompaktního Lexusu CT verze F Sport. Aby návrháři vyjádřili jeho luxusní charakter, rozhodli se místo obvykle používané látky využít italskou čalounickou kůži. Na pohodlná sedadla vozu odkazují vložky z perforované kůže a také precizní prošívání v červené barvě.

Právě červená barva botám dominuje. Odstín Fuji Red je totiž typický pro interiér Lexusu CT F Sport. Doplňují ji vložky z černého semiše. U Norman Walsh nezapomněli ani na dlouhou životnost, která patří mezi charakteristické vlastnosti Lexusu. Podrážky tenisek jsou proto vyrobeny z odolného PVC. Pohodlnost zajišťuje speciální pěna uvnitř.

Auto, které vypadá jako boty

Lexus se rozhodl tuto atypickou spolupráci oslavit, a tak zašel ještě dál. Když už byly tenisky na světě, vytvořil podle nich speciální kousek modelu CT. Tak vznikl Lexus CT F Sport inspirovaný botami inspirovanými Lexusem CT F Sport a kruh se uzavřel.

Celá karoserie městského hybridu je pokryta speciálním polepem vytvořeným odborníky z firmy Funkeefish. Jeho autoři dostali vzorky materiálů, ze kterých byly vyrobeny ony neobvyklé tenisky, aby věrně ztvárnili vzhled bot. Nakonec vznikla grafika, která přesně odráží nejen barevnost, ale i místa, kde se spojují kožené díly, patrná je i struktura kůže, což karoserii dodává trojrozměrný efekt. Nechybí ani logo značky Norman Walsh.

Změny ovšem neskončily u karoserie. Výjimečný Lexus CT 200h F Sport dostal 18 palcové hliníkové disky Bola B12, natřené matnou černou barvou, aby lépe odrážely atypický charakter tohoto vozu. Na ráfcích sedí pneumatiky s nižším profilem 215/40, celé auto je pak díky použití snížených pružin Direnza nižší o 30 milimetrů.

 

Více z rubriky Obuv

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.