Sociální sítě
Nahoru

David Kozma ovládl pás šampiona ve welterové váze

V pouhých dvaceti šesti letech se David Kozma, přezdívaný ‘’Růžový panter’’ stal šampionem České republiky a Slovenska ve welterové váze (do 77 kg) organizace Oktagon MMA. K vítězství vedla roční série pěti zápasů, kdy si David připisoval jedno vítězství za druhým. Ve finálovém souboji se setkal se slovenským soupeřem Gáborem Borárosem. Duel skončil ve prospěch Davida.

První kolo bylo oťukávací a spíš jsme oba vyčkávali, jestli ten druhý neudělá nějakou chybu. Minutu a půl před koncem jsem soupeři zachytil kop, hodil ho na zem a udržel ho tam pod kontrolou. První kolo jsem tedy vyhrál. Hned na začátku druhého kola jsem soupeři v pádu přilehnul koleno a on tak nemohl pokračovat v zápase.’’ vyjádřil se k průběhu sobotního zápasu šampion David Kozma.

David Kozma zároveň přijal výzvu dalšího slovenského MMA zápasníka, a to Samuela ‘’Piráta’’ Kristofiče, který ho vyzval a má zájem o získání pásu šampiona. Další rok se tedy pro Davida může nést ve znamení česko-slovenských soubojů. Po Kristofičovi by na řadu mohla přijít odveta s Borárosem.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.