Sociální sítě
Nahoru

Seiko v Praze ukázalo novou vlajkovou loď

Před pár dny se v pražském hodinářství Koscom konala prezentace nového potápěčského modelu SLA021J1 z řady Prospex, který je nástupcem ikonických Marinemasterů SBDX017 (dříve SBDX001). Příjemný večer dobrého u vína a kvalitních hodinek se konal pod taktovkou českého instagramového účtu SeikoWatchCzech, jehož správci na akci pozvali úzkou skupinu sběratelů a fanoušků značky.

Letošní novinka SLA021 dorazila do České republiky v polovině listopadu, většina pozvaných tak hodinky viděla poprvé. Bylo rozhodně o čem diskutovat, protože teď už staré Marinemastery během zhruba dekády a půl, kdy byly v produkci, získaly kultovní status a pro mnoho příznivců japonské značky byly nedotknutelnou modlou.

O jejich faceliftu se v kuloárech šuškalo už delší dobu, a tak nakonec nebylo překvapením, když Seiko oznámilo novou verzi. Plechovou lunetu nahradila keramická a hardlexové sklíčko, které bylo jinak chváleným hodinkám asi nejčastěji vytýkáno, vystřídalo safírové.  Z číselníku zmizel nápis Marinemaster, což je na novince asi nejčastějším terčem kritiky, a nově se objevila zlatá sekundová ručička.

V rámci standardní mechanické produkce řady Prospex se jedná o top model, cenovka 84 900 korun tedy není takovým překvapením.

Rychlá anketa na instagramovém účtu SeikoWatchCzech ukázala, že 60 procent hlasujících by před starým modelem upřednostnilo novinku SLA021. Až nadcházející měsících se uvidí, zda se to potvrdí i ve skutečnosti.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.