Sociální sítě
Nahoru

Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k vám na talíř. Kde toto místo snů najdete? V pražském Manifestu, u stánku s všeříkajícím názvem: Ryba je Ryba. Kdo si oblíbil Manifesto, velkorysý prostor pop-upů pod vedením uznávaných šéfkuchařů, ví, že zde najde pestrý svět gastronomie od typicky české, přes experimentální až po exotickou. My jsme tentokrát zamířili ke stánku, který evokuje současné období snad nejvěrněji. Ryba je Ryba nabízí množství specialit konvenující k Vánocům více než přeplněná tržiště s už okoukanými trdelníky nebo celoročně dostupnými klobásami. V Ryba je Ryba si vychutnáte fantastickou italskou gastronomii, která má tolik blízko k naší.

Vše pro vás s láskou připravuje Matteo De Carli. Italský šéfkuchař a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Letos v říjnu se připojil ke gastronomickému marketu Manifesto, kde provozuje restauraci Ryba je ryba, zaměřenou na ryby. Vezměte své blízké na porci poctivé rybí polévky, která voní poklady moře, čerstvostí nakrájené zeleniny a dávkou zjemňujících bylin. Nechte si určitě místo na jemnou rybu, která jen pár hodin před tím plavala ve Středozemním moři. Její svěží chuť vás pohltí. Milovníci těstovin si přijdou na své, až se střetnou s výtečnými penne s mořskými plody, jejichž chuť zvýrazňuje omáčka z drcených rajčat. Opomenout rozhodně nemůžete ochutnávku ústřic a poznáte i víc druhů jako například francouzské či kanadské.

Manifesto Winter Market na Florenci je otevřen vždy od čtvrtka do neděle od 11 do 20 hodin, až do 23. prosince, pak by se opět mohl otevřít příští rok v březnu.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.