Sociální sítě
Nahoru

Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k vám na talíř. Kde toto místo snů najdete? V pražském Manifestu, u stánku s všeříkajícím názvem: Ryba je Ryba. Kdo si oblíbil Manifesto, velkorysý prostor pop-upů pod vedením uznávaných šéfkuchařů, ví, že zde najde pestrý svět gastronomie od typicky české, přes experimentální až po exotickou. My jsme tentokrát zamířili ke stánku, který evokuje současné období snad nejvěrněji. Ryba je Ryba nabízí množství specialit konvenující k Vánocům více než přeplněná tržiště s už okoukanými trdelníky nebo celoročně dostupnými klobásami. V Ryba je Ryba si vychutnáte fantastickou italskou gastronomii, která má tolik blízko k naší.

Vše pro vás s láskou připravuje Matteo De Carli. Italský šéfkuchař a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Letos v říjnu se připojil ke gastronomickému marketu Manifesto, kde provozuje restauraci Ryba je ryba, zaměřenou na ryby. Vezměte své blízké na porci poctivé rybí polévky, která voní poklady moře, čerstvostí nakrájené zeleniny a dávkou zjemňujících bylin. Nechte si určitě místo na jemnou rybu, která jen pár hodin před tím plavala ve Středozemním moři. Její svěží chuť vás pohltí. Milovníci těstovin si přijdou na své, až se střetnou s výtečnými penne s mořskými plody, jejichž chuť zvýrazňuje omáčka z drcených rajčat. Opomenout rozhodně nemůžete ochutnávku ústřic a poznáte i víc druhů jako například francouzské či kanadské.

Manifesto Winter Market na Florenci je otevřen vždy od čtvrtka do neděle od 11 do 20 hodin, až do 23. prosince, pak by se opět mohl otevřít příští rok v březnu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.