Sociální sítě
Nahoru

Láhev Macallanu za 37 milionů

Pokud jste si mysleli, že vysoká poptávka po vzácných lahvích whisky polevila, tak to je je omyl. Jasným důkazem toho je nedávná dražba unikátního Macallanu z roku 1926, který se vyšplhal až na rekordních 1,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu asi 37 milionů korun. Unikátní a ručně malovaná láhev whisky byla na aukci Christie’s Wine and Spirits v Londýně absolutním hitem a nikdo již nepochybuje, že sběratelé vzácných kousků whisky mají své peníze uložené dobře.

To, co dělá z této whisky zvláštnost je to, že je to jedna z pouhých čtyřiceti lahví ročníku 26, pocházející ze sudu č.263. Zatímco většina lahví z edice má exkluzivní etikety malované umělci jako je Peter Blake (proslulý z alb Beatles) nebo Valerio Adami, tak tato lahev má ručně malovanou etiketu od irského umělce Michaela Dillona, který je velmi uznávaný za svá historická umělecká díla.

Jak poznamenal zástupce aukčního domu Christie’s v oficiálním prohlášení „Tato vzácná lahev byla uvedena do prodeje prostřednictvím firmy Fortnum & Mason v Londýně v roce 1999. Christie’s jsou potěšeni tím, že nabízejí tuto jedinečnou láhev Michaela Dillona z roku 1926 Macallan, která je bezpochyby „Svatý grál“ pro sběratele whisky, protože je opravdu jedinečná. Nádherně zobrazuje slavnostní sklenku domu Macallan a skotskou vysočinu, je nabízena v luxusním dřevěném prezentačním kufříku „The Macallan 60 Year Old“ s certifikátem autenticity od firmy The Macallan.“ Láhev této whisky jednoznačně nastavila nový světový rekord pro nejdražší whisky na světě prodané v aukci, ovšem sběratelům tohoto prastarého nápoje je již nyní jasné, že velmi brzo uslyšíme o další takové dražbě a rekordní cena bude navýšena, protože každým rokem všechny existující kusy na světě stoupají na ceně.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.