Sociální sítě
Nahoru

Obklopte se krásou a investujte do hodnot

Sběratelem současného umění se stáváte náhodou. Při zařizování svého bydlení najednou zjistíte, že by se vám líbilo mít také na stěně něco, co by osvěžilo celý interiér a zároveň bylo jenom dle vašeho vkusu a výběru. A pak následuje otázka, co a kde si vybrat z nabídky galerií, kterých na internetu najdete opravdu mnoho.

Za dobrou galerii s prodejem umění současné generace akademických výtvarníků a zároveň s potenciálním kvalitním výběrem uměleckých děl, která se mohou stát dobrou investicí do budoucna, hovoří její stabilita na výtvarném poli, historie výstav moderního umění i prodej děl v dnešní nelehké situaci na trhu s uměním. Galerie pro vás dělá pouze předvýběr před finálním rozhodnutím.

Současné umění má jiná specifika sběratelství, odlišná od sbírání umění již léty a obchody ověřeného. Vyžaduje vlastní názor a rozhodnutí neovlivněné danými výsledky na trhu s uměním již obchodovaného. O to zajímavější toto tzv. živé sběratelství je. Sběratel může velmi dobře sledovat vývoj autora, jeho výstavy apod. A tak se z jednoho nezávislého nákupu uměleckého díla, potřebného k vyzdobení interiéru, stává vášeň sběratelů. A tak to většinou bylo po celá staletí. Umění se předává z generace na generaci a provází nás naším životem, je vizitkou a otiskem našeho bytí.

Není mnoho svojí historií ověřených galerií současného umění a jednou a zároveň největší z nich je Galerie Kotelna v Říčanech u Prahy. Ta v současné době pořádá prosincové souborné výstavy ART&DESIGN Kolekce 2018, kde si lze udělat představu o současném moderním umění a vybrat si od grafických listů, až po velkoformátové malby na plátně, plastiky a jiná umělecká díla akademických výtvarníků.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.