Sociální sítě
Nahoru

MODERNÍ POJETÍ VÁNOČNÍCH VŮNÍ

Pomalu přicházejí nejkrásnější svátky celého roku, kdy můžeme v klidu zapomenout na starosti běžných dní a naladit se na vlnu příjemných vánočních vůní. Možností, jak si provonět svůj domov, je spousta. My vás dnes seznámíme s těmi nejmodernějšími.

S časem vánočním se pojí především vonné svíčky jako krásné dekorace, která příjemně provoní naši domácnost. Velmi často se na našem trhu setkáváme s vonnými svíčkami, které jsou parfemované pouze na povrchu. To má bohužel za následek, že vonná svíčka krásně voní pouze zpočátku, ale po čase už necítíme nic. Naštěstí existují i takové značky, jako třeba značka Baobab Collection nebo Estéban Paris, které se zaměřují na parfémové provonění napříč celým voskem, a tak nám poskytují příjemné provonění po celý čas hoření svíčky.

Vedle vonných svíček je možné provonět si svůj domov klasickými difuzéry – těmi tyčinkovými, které dlouhodobě a kvalitně provoní menší i větší prostory. Jejich velkou výhodou je možnost libovolného  ovlivnění intenzity provonění počtem tyčinek, které ponoříme do vonné esence.

Moderním inovátorem ve světě difuzérů je značka Chando, která používá k provonění interiéru neopracovaný porcelán, který dokáže nasát vonnou esenci a postupně ji uvolňovat. Tvarům se meze nekladou, a tak se u značky Chando můžete setkat s květinami, větvičkami nebo třeba i vánočními andílky.

Velmi moderním hitem letošních Vánoc se stávají ultrasonické difuzéry různých tvarů a funkcí. Jsou skvělým designovým doplňkem, který ozvláštní a zútulní interiér. Z ultrasonických difuzérů vychází voňavá pára jako lehký vánek díky malému množství vody v difuzéru, do které se následně přidá pár kapek aroma nebo esenciálního oleje. Nejmodernější ultrasonické difuzéry mohou mít například navíc dálkové ovládání či zabudovaný budík, takže se můžeme při probouzení unášet na vlně své zamilované vůně. Je pak pouze na vás, jestli upřednostníte vůni vanilky, hřebíčku nebo snad skořice. Tak jak si letošní Vánoce provoníte vy?

 

Více z rubriky Decor

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz