Sociální sítě
Nahoru

Místo, kde se krása snoubí s historií

V srdci hlavního města ve Spálené ulici stojí bohatě zdobená, novobarokně secesní budova, kterou obdivuje nejedna generace. V letech 1907-1909 ji postavil architekt Osvald Polívka a ještě dnes připomíná doby své největší slávy. Nejen zvenku, ale i uvnitř. Právě v této budově sídlí prestižní klinika plastické chirurgie a dermatologie MEDICOM Clinic. Račte vstoupit.

Vkusná rekonstrukce kopíruje historii

Jak se popasovat s tím, když musíte zachovat veškerou historickou hodnotu interiéru a zároveň prostor přizpůsobit požadavkům moderního designu a přísným standardům estetické medicíny? To se podařilo právě MEDICOM Clinic ve spolupráci s architektem Janem Kyzlinkem.

V pražské pobočce naší kliniky máme k dispozici kromě recepce, prostorné čekárny, několika ambulancí a konzultačních místností také tři špičkově vybavené operační sály, sedm zařízených pokojů s lůžky a administrativní zázemí,” popisuje Ing. Petr Toufar, ředitel MEDICOM Clinic. „Klientky i klienti tak kromě profesionálního ošetření pocítí i autentickou atmosféru prostoru, kde se už více než 100 let odehrávají příběhy dalších lidí,” dodává.

Vnitřní fontána s rybím mazlíčkem

Budova dříve patřila První české vzájemné pojišťovně. Fasádu tvoří mozaika, kterou kombinují sochy a štukové reliéfy. Součástí je i moderně pojaté atrium, které ovšem místní historický kolorit nenarušuje, naopak ho ladně doplňuje.

Uvnitř budovy stojí nádherná mozaiková fontána se sochou, na kterou se přichází podívat místní i turisté. Ovšem architektura kašny není jediné, co je zajímá. Ve fontáně totiž žije zdejší maskot – živý úhoř jménem Pepík, který tu spokojeně plave už od roku 1993 a o kterého se stará paní vrátná.

Ulice Spálená 14 díky tomu všemu představuje mimořádný zážitek – ať už jdete kolem budovy, nahlédnete do jejího interiéru, anebo navštívíte soukromou kliniku MEDICOM Clinic, kde se vám dostane nadstandardní péče.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.