Sociální sítě
Nahoru

Zajímavá akvizice bistra Sisters

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají majitelé David Petřík a Viktor Kaplan v plánu rozšířit síť cukráren, zaměřit se na výrobu piva a rozvíjet svou cateringovou společnost Food Way Catering.

Gastronomická skupina Together převzala bistro v prosinci 2018 od jeho zakladatelky a průkopnice zdravého stravování Hany Micholupu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho poloze v centru Prahy, kde sousedí s nejlepšími pražskými lahůdkami, jako je Naše Maso nebo Cukrář Skála, se kterým naváže úzkou spolupráci při přípravě cateringů,“ prozrazuje další z plánů Viktor Kaplan.

Bistro Sisters sídlící na lukrativní adrese Dlouhá 39 je už několik let synonymem pokladu české gastronomie – oblíbeného chlebíčku. Na místě ale není asociace s bramborovým salátem a vajíčkem s majonézou. Chlebíčky i kanapky Sisters jsou zdravé a co do chuti i vzhledu moderní. Vše je připravováno přímo v místě prodeje z čerstvých surovin od českých farmářů.

„Líbí se nám myšlenka ukázat tradiční výrobu chlebíčků v porovnání s těmi moderními. A v neposlední řadě nás lákala možnost propojit naši jednotku Cukrář Skála s jednotkou Sisters do provozovny Lahůdky Dlouhá,“ doplňuje ho David Petřík.

Stejně jako u ostatních podniků Together, i tady na přípravě několika receptů spolupracují šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu.

Dvě nové cukrárny a třípatrová restaurace Sia, kde na jedné směně pracuje 50 zaměstnanců, vneslo v roce 2018 řadu nových pohledů do řízení celé skupiny. „Během uplynulého roku nám přibylo 100 zaměstnanců, čímž jsme se dostali na číslo 300. Museli jsme si přiznat, že nemáme dostatečné zkušenosti ani časový fond řídit všechno sami, jak tomu bylo doposud,“ vysvětluje jeden z majitelů David Petřík. „Proto jsme začali spolupracovat s řadou externích dodavatelů, odborníků ve svých oborech,“ dodává. Jedná se o marketing, nákupčí potravin, personalistu a další. Restauraci Sia navštíví průměrně 14 000 hostů za měsíc a na celkovém obratu TOGETHER se podílí z 27 %, což je po prvním roce fungování nad očekávání majitelů.

 

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.