Sociální sítě
Nahoru

Zajímavá akvizice bistra Sisters

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají majitelé David Petřík a Viktor Kaplan v plánu rozšířit síť cukráren, zaměřit se na výrobu piva a rozvíjet svou cateringovou společnost Food Way Catering.

Gastronomická skupina Together převzala bistro v prosinci 2018 od jeho zakladatelky a průkopnice zdravého stravování Hany Micholupu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho poloze v centru Prahy, kde sousedí s nejlepšími pražskými lahůdkami, jako je Naše Maso nebo Cukrář Skála, se kterým naváže úzkou spolupráci při přípravě cateringů,“ prozrazuje další z plánů Viktor Kaplan.

Bistro Sisters sídlící na lukrativní adrese Dlouhá 39 je už několik let synonymem pokladu české gastronomie – oblíbeného chlebíčku. Na místě ale není asociace s bramborovým salátem a vajíčkem s majonézou. Chlebíčky i kanapky Sisters jsou zdravé a co do chuti i vzhledu moderní. Vše je připravováno přímo v místě prodeje z čerstvých surovin od českých farmářů.

„Líbí se nám myšlenka ukázat tradiční výrobu chlebíčků v porovnání s těmi moderními. A v neposlední řadě nás lákala možnost propojit naši jednotku Cukrář Skála s jednotkou Sisters do provozovny Lahůdky Dlouhá,“ doplňuje ho David Petřík.

Stejně jako u ostatních podniků Together, i tady na přípravě několika receptů spolupracují šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu.

Dvě nové cukrárny a třípatrová restaurace Sia, kde na jedné směně pracuje 50 zaměstnanců, vneslo v roce 2018 řadu nových pohledů do řízení celé skupiny. „Během uplynulého roku nám přibylo 100 zaměstnanců, čímž jsme se dostali na číslo 300. Museli jsme si přiznat, že nemáme dostatečné zkušenosti ani časový fond řídit všechno sami, jak tomu bylo doposud,“ vysvětluje jeden z majitelů David Petřík. „Proto jsme začali spolupracovat s řadou externích dodavatelů, odborníků ve svých oborech,“ dodává. Jedná se o marketing, nákupčí potravin, personalistu a další. Restauraci Sia navštíví průměrně 14 000 hostů za měsíc a na celkovém obratu TOGETHER se podílí z 27 %, což je po prvním roce fungování nad očekávání majitelů.

 

Více z rubriky Restaurace

  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.