Sociální sítě
Nahoru
reklama

Zajímavá akvizice bistra Sisters

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají majitelé David Petřík a Viktor Kaplan v plánu rozšířit síť cukráren, zaměřit se na výrobu piva a rozvíjet svou cateringovou společnost Food Way Catering.

Gastronomická skupina Together převzala bistro v prosinci 2018 od jeho zakladatelky a průkopnice zdravého stravování Hany Micholupu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho poloze v centru Prahy, kde sousedí s nejlepšími pražskými lahůdkami, jako je Naše Maso nebo Cukrář Skála, se kterým naváže úzkou spolupráci při přípravě cateringů,“ prozrazuje další z plánů Viktor Kaplan.

Bistro Sisters sídlící na lukrativní adrese Dlouhá 39 je už několik let synonymem pokladu české gastronomie – oblíbeného chlebíčku. Na místě ale není asociace s bramborovým salátem a vajíčkem s majonézou. Chlebíčky i kanapky Sisters jsou zdravé a co do chuti i vzhledu moderní. Vše je připravováno přímo v místě prodeje z čerstvých surovin od českých farmářů.

„Líbí se nám myšlenka ukázat tradiční výrobu chlebíčků v porovnání s těmi moderními. A v neposlední řadě nás lákala možnost propojit naši jednotku Cukrář Skála s jednotkou Sisters do provozovny Lahůdky Dlouhá,“ doplňuje ho David Petřík.

Stejně jako u ostatních podniků Together, i tady na přípravě několika receptů spolupracují šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu.

Dvě nové cukrárny a třípatrová restaurace Sia, kde na jedné směně pracuje 50 zaměstnanců, vneslo v roce 2018 řadu nových pohledů do řízení celé skupiny. „Během uplynulého roku nám přibylo 100 zaměstnanců, čímž jsme se dostali na číslo 300. Museli jsme si přiznat, že nemáme dostatečné zkušenosti ani časový fond řídit všechno sami, jak tomu bylo doposud,“ vysvětluje jeden z majitelů David Petřík. „Proto jsme začali spolupracovat s řadou externích dodavatelů, odborníků ve svých oborech,“ dodává. Jedná se o marketing, nákupčí potravin, personalistu a další. Restauraci Sia navštíví průměrně 14 000 hostů za měsíc a na celkovém obratu TOGETHER se podílí z 27 %, což je po prvním roce fungování nad očekávání majitelů.

 

Více z rubriky Restaurace

  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
  • Steak bez kompromisů ve WOOD&STEAK

    Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a...

    Marek Zelený21.10.2022
  • Benjamin zahalený v listí

    Michelin doporučuje po světě ty nejlepší. Jednou z vyvolených je i fine dining restaurace Benjamin v pražských Vršovicích. Myšlenka se stala...

    Jan Pešek18.10.2022
  • Kus pravé Itálie v malostranském Pastaři

    Ani se to nechce věřit, ale oblíbená malostranská restaurace Pastař slaví v září již osmé narozeniny. A stále ji neopouští energie...

    Jan Pešek17.10.2022
  • PRU58 představilo nové menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje své nové večerní menu. Všechny pokrmy lze vychutnat jednotlivě či v degustační formě, a to...

    Marek Zelený17.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.