Sociální sítě
Nahoru

Objevte kouzlo saténového povlečení

Přepadla vás touha zkusit v posteli něco zcela nového, řekněme až ďábelského? Pořiďte si tedy saténové povlečení. Tato mazlivě hladká, vysoce lesklá a nepředstavitelně jemná tkanina s historií sahající až k období Persie, vám nabídne nezapomenutelný noční zážitek.

Ovšem pozor, tato lehká a nebývale jemná koketnost končívá těžkou závislostí. Ten, kdo jednou okusí letmý dotek saténu, zpravidla nechce usínat pod ničím jiným.

Seznamte se s luxusem

Saténový skvost zcela po právu řadíme mezi nejkvalitnější tkaniny světa. Atlasová jednostranná vazba dodá textilii lesk i tolik proslulou jemnost.

  1. Hedvábný satén. Tato hedvábná, velice oblíbená varianta, saténu, bývá určena převážně na večerní šaty, halenky a luxusnější noční prádlo. Do tkaniny se přidává hedvábné vlákno, čímž se docílí sexy splývavého a maximálně elegantního vzhledu.
  2. Bavlněný satén. Varianta bavlněného saténu se využívá především u ložního povlečení. Používají se ta nejdelší bavlněná vlákna, očištěna od vláken krátkých a třepivých, čímž vzniká vysoce kvalitní bavlněný saténový materiál.

Bavlněný satén se stal absolutním hitem v českých ložnicích. Málo v které chybí alespoň jedna souprava.

Proč vybrat právě satén

Vyšší životní úroveň většiny dnešního obyvatelstva, umožňuje vynakládat vyšší částky na méně důležité aspekty našeho života. Přestože je spánek životně důležitý, stále se mu nedostává tolik pozornosti, kolik si skutečně zasluhuje.

Rostoucí pracovní nasazení a s tím spojené i osobní vypětí vyžaduje srovnatelně kvalitní spánek. Abyste docílili skutečného odpočinku, vybírejte povlečení, které vás bude doslova hýčkat.

  • Jemný dotek. Saténové povlečení je materiál příjemný už od pohledu. Ovšem to, co vás čeká při samotném doteku, je nebývalé. Jemný, vysoce lesklý, příjemně chladivý materiál, bez nežádoucího kluzkého pocitu, uspokojí i velice náročné zákazníky.
  • Dlouhá životnos Saténové povlečení patří mezi ty nejkvalitnější materiály vůbec. Honosí se nestandardně dlouhou životností. Dodržíte-li doporučení uvedené na štítku, můžete se z povlečení těšit celé roky.
  • Vysoká kvalita. U saténu se žmolků, zatržených ok, ani elektrizujících vlasů nikdy nedočkáte. Ani po dlouhých letech se zmíněné neduhy nedostaví.
  • Hypoalergenní vlastnost. Speciální povrch saténu znesnadní usazení nejen alergenům, prachových či pylových zrnek, navíc zcela znemožňuje výskyt a následné množení roztočům, živících se zbytky našich odloučených kožních šupinek.

Saténové letní noci

1/ V bezkonkurenčním saténovém povlečení se vzhlédnou převážně milovníci nebetyčného luxusu. S abnormálně kvalitním, zcela bezúdržbovým povlečením docílíme fantasticky vypadajících ložnic, které si nic nezadají s ohromujícím pocitem, který zaplaví každého, jenž se do těchto peřin uloží.

2/ Další neopomenutelnou vlastnost saténového povlečení oceníme za horkých, letních nocí. Poté co v tomto báječně chladivém letním materiálu prospíme každou noc bez neustálého buzení se horkem sálajícím z peřin.

Saténové povlečení převládá v ložnicích především během letních obdobích, kdy přináší kýžené ochlazení.

Rozměr saténového povlečení

Stejně jako u ostatních materiálů povlečení – i to v tom saténovém můžete vybírat hned z několika rozměrů. Standardní nabídka je v dnešní době už opravdu široká.

Francouzský rozměr saténového povlečení. Rozměrem francouzského povlečení se rozumí peřina na dvoulůžko, tedy přikrývku jednu společnou oboum partnerům, v rozměru 200 x 220 cm a 2x polštář v rozměru 90 x 70 cm.

Klasický rozměr saténového povlečení. V této variantě se uvádí běžný rozměr na jednolůžko, tedy rozměr 140 x 200 cm peřina a 90 x 70 cm polštář.

Prodloužený rozměr saténového povlečení. Též se v nabídce objevuje povlečení prodloužených délek, kdy se jedná o běžnou šířku povlečení prodlouženou o zhruba 20 cm, čehož využívají převážně osoby vyššího vzrůstu. Setkáme se s rozměry na dvoulůžko 200 x 240 cm a jednolůžko 140 x 220 cm.

Dětský rozměr saténového povlečení. Využití předností saténového materiálu u povlečení dětských, není v dnešní době zcela běžné. Jedná se o výslovně luxusní záležitost, kterou se výrobci zabývají pouze okrajově a řekněme ku škodě dětí, stejně tak jich samotných.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.