Sociální sítě
Nahoru

Chopard opět v Pařížské ulici

Klenotnictví Beny u nás už čtvrtstoletí nabízí prvotřídní šperky a hodinky. Kvalitu služeb a nabízených výrobků této rodinné společnosti ocenila i vyhlášená švýcarská firma Chopard. Její výrobky se tak nově zařadily k dalším světově proslulým luxusním značkám nabízených v pobočkách klenotnictví Beny. Konkrétně v Pařížské 8 v Praze 1.

Beny je rodinnou šperkařskou firmou, která působí pod tímto názvem od roku 1996. Zlatnictví však založil Tunë Topalli v Chorvatsku už v roce 1976. Tradici výroby, zpracování šperků i obchodu s diamanty pak po něm převzal jeho syn Zef Topalli. Klenotnictví, jež od roku 1992 úspěšně působí v České republice, značně rozšířil. V současnosti tak v Praze najdeme prodejny Beny už na třech prestižních pražských adresách. Vedle Václavského nám., kde sídlí i dílna na výrobu šperků a servis hodinek, oslovují šperkařské a hodinářské skvosty zájemce také v Karlově a v Pařížské ulici. A právě v Pařížské nyní nově nabízí i širokou škálu šperků a hodinek vysoce oceňované švýcarské značky Chopard.

Švýcarskou rodinnou firmu založil už v roce 1860 v malé obci Sonvilier tamní hodinář Louis-Ulysse Chopard. Ne nadarmo se říká: „přesný jako švýcarské hodinky“. Zpracováním a spolehlivostí vynikala už jeho první výroba hodinek. Nebyl však sám. Během zlatého věku oblíbenosti švýcarských hodinek působilo jen v samotném Sonvilier asi 15 nezávislých hodinářů.

Chopard však i v takové konkurenci uspěl a získal díky hodinkám, které splňovaly nejvyšší standardy kvality a přesnosti, mimořádně významné zakázky. Syn, který po otci převzal firmu, dál budoval její skvělé jméno i tím, že ji přestěhoval v r. 1937 do Ženevy. V 60. letech pak už nebylo komu předat rodinné žezlo, a tak firmu převzala německá šperkařská a hodinářská rodinná firma Karla Scheufelleho. Proto i dnes lze obdivovat jedinečnou dokonalost hodinářské práce a propracovaný umělecký vzhled nejen hodinek ale i šperků.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.