Sociální sítě
Nahoru

Boeing 747 pod vodami Emirátů

Nadšenci potápění se mohou začít chystat na další neskutečnou cetu pod vodu a to do blízkých Emirátů, a města Bahrajnu. Ve snaze navýšit cestovní ruch a také globálně více informovat o zemi návštěvníky, jsou v tomto kraji připraveni otevřít dveře i do svého podvodního světa, absolutně nestandartního zábavního parku pod vodou. Zahájení se plánuje v létě, kdy se první nadšenci ponoří a budou moci „osahat“ obří Boeing 747 Jet v hloukce několika metrů pod hladinou.

Park se rozprostírá na více než 100 000 metrů čtverečních, a jeho součástí je právě 70 metrů dlouhý vyřazený Boeing 747, který je největší svého druhu pod vodou. Potápěčský areál bude mít také tradiční obchod s Bahrajnskými perlami, umělé korálové útesy a další atrakce, z nichž každá je vyrobena z ekologicky šetrných materiálů. Celý projekt je garantován partnerstvím s Nejvyšší radou pro životní prostředí, úřadem pro cestovní ruch a výstavy v Bahrajnu (BREA) a soukromými investory. Jak také oznámil představitel Jeho Veličenstva krále Hamada, prezident Nejvyšší rady pro životní prostředí, šejk Abdulláh bin Hamad Al Khalifa, park umožní zachování mořského života a bude bezpečným útočištěm pro růst korálových útesů. Jen loňský rok oznámily SAE plány na vytvoření korálové zahrady podél pobřeží Fujairah, což je projekt, jehož cílem je vytvořit guinnessův record za největší svého druhu na světě. Pokud tedy vyhledáváte extrémní sporty a chcete zažít něco nového, co jinde nenajdete, tak při příští cestě do Spojených arabských emirátů vemte sebou potápěčskou výbavu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.