S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu Vltavy s výhledem na Karlův most, se inspirovali světem filmu a pro hosty připravili předpremiéru jarního menu. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout šéfkuchaři pod pokličku a současně se zúčastnit procesu tvoření. Pokrmy, které v předpremiéře hostům zachutnají nejvíc a budou nejčastěji sdílené na Facebooku či Instagramu, se dostanou na oficiální menu.
I když si na jaro musíme ještě pár týdnů počkat, ochutnat jarní menu můžete už teď. Je hravé, krásně barevné, a hlavně plné překvapivých chutí. Navíc za senzační „zaváděcí“ ceny, protože za poměrně vydatnou degustační porci zaplatí hosté 200 korun, v případě dezertu pak 150 korun. Předpremiérové menu bude v nabídce do konce února.
A z čeho mohou hosté vybírat? V nabídce je svěží wrap s obilninovým salátem, pěnou z kozího sýra a červeným hroznovým vínem, křupavý krevetový sendvič s chilli dresinkem či kachní srdíčka s omáčkou yakitori a bramborovým pyré. V první části menu však nejvíc září fantastický tatarák z jeleního masa, namíchaný se smetanovou zálivkou a kaviárem Löjrom, servírovaný s křupavými chipsy z vepřové kůže. A také delikátní račí krém s raviolou plněnou candátem, který nejdříve oslní svou vizuální podobou a následně si každého podmaní svou lahodnou chutí.
Milovníci výrazných kulinárních zážitků ocení netradiční prezentaci hovězího jazyka, připraveného ve formě špízu a dochuceného jogurtovým dresinkem, chilli a křupavými brambory. Vrcholem jsou ovšem křehké selečí kotletky, podávané s cizrnovým pyré, sladkými bramborami, rajčaty a čabajkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní dezerty: na výběr je buď křupavý ananas s vanilkovou omáčkou a slaným karamelem, nebo skvostné taštičky plněné vlašskými ořechy se zmrzlinou ze sušených švestek.