Sociální sítě
Nahoru

Na Plesu jako Brno imponovaly hodinky ateliéru Prokop & Brož

Ples jako Brno opět dokázal překvapit. V rámci dobročinné aukce, kterou vedl moderátor Libor Bouček, se vydražily téměř dva miliony korun, což navíc doplnil dalších zhruba půl milionu pocházejících z tomboly. Charitativní projekty na podporu nemocných dětí, ale i seniorů, tak rozhodně pořadatelé nezklamali. A o co vše mohli nadšení hosté, kteří podlehli svodům brněnského luxusu a zakoupili si vstupenky v cenách od 8 500 Kč do 21 7000 Kč bojovat? Dražila se mimo jiné i jedna rarita, a to křišťálový otisk ruky francouzského herce Pierra Richarda, kterou poskytla Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka nadace Krása pomoci, která pomáhá seniorům vést důstojný život.

Mezi lidmi je stále více filantropů, obecně pociťujeme rostoucí potřebu pomáhat potřebným. Návštěvníky plesu samozřejmě motivujeme i velmi zajímavou nabídkou dražených věcí“, nechali se slyšet zakladatelé Plesu jako Brno Tomáš Pakosta a Bedřich Snášel. Do dražby se podařilo získat kupříkladu obraz v Brně působícího umělce Petra Kvíčaly, designová svítidla od společnosti Lasvit, jejímž uměleckým ředitelem je Maxim Velčovský, plesovou róbu navrženou na míru od Liběny Rochové, postel značky Saffron z přírodních materiálů, nebo právě set exkluzivních hodinek od pražského ateliéru Prokop & Brož.

Z oceli vyrobený set hodinek Period při tom přispěl do vydraženého obnosu nejvyšší částkou, a to neuvěřitelnými 400 000 Kč. Jejich majitel si navíc bude moci nechat personalizovat korunku či obrubu safírového dýnka, které lze dotvořit rytinou jména, iniciálu či výročního data. Přes svůj minimalistický design, reprezentovaný strohým pouzdrem dámské i pánské varianty, stejně jako lososovým číselníkem s reliéfní strukturou, kterou dotváří pouze apertura data, zaujmou svým propracovaným strojkem. Ten je totiž částečně skeletován a disponuje vlastními komponenty pražské dílny. Ta v posledních letech láká stále náročnější klientelu, která se vzhlédla v individualitě a možnosti nechat si vyrobit téměř cokoli. Nezbývá tedy, než blahopřát i šťastnému filantropovi, panu Prügerovi, který každý rok na Plesu jako Brno dokazuje svou dobrosrdečnost a štědrost.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.