Sociální sítě
Nahoru

Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu Vltavy s výhledem na Karlův most, se inspirovali světem filmu a pro hosty připravili předpremiéru jarního menu. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout šéfkuchaři pod pokličku a současně se zúčastnit procesu tvoření. Pokrmy, které v předpremiéře hostům zachutnají nejvíc a budou nejčastěji sdílené na Facebooku či Instagramu, se dostanou na oficiální menu.

I když si na jaro musíme ještě pár týdnů počkat, ochutnat jarní menu můžete už teď. Je hravé, krásně barevné, a hlavně plné překvapivých chutí. Navíc za senzační „zaváděcí“ ceny, protože za poměrně vydatnou degustační porci zaplatí hosté 200 korun, v případě dezertu pak 150 korun. Předpremiérové menu bude v nabídce do konce února.

A z čeho mohou hosté vybírat? V nabídce je svěží wrap s obilninovým salátem, pěnou z kozího sýra a červeným hroznovým vínem, křupavý krevetový sendvič s chilli dresinkem či kachní srdíčka s omáčkou yakitori a bramborovým pyré. V první části menu však nejvíc září fantastický tatarák z jeleního masa, namíchaný se smetanovou zálivkou a kaviárem Löjrom, servírovaný s křupavými chipsy z vepřové kůže. A také delikátní račí krém s raviolou plněnou candátem, který nejdříve oslní svou vizuální podobou a následně si každého podmaní svou lahodnou chutí.

Milovníci výrazných kulinárních zážitků ocení netradiční prezentaci hovězího jazyka, připraveného ve formě špízu a dochuceného jogurtovým dresinkem, chilli a křupavými brambory. Vrcholem jsou ovšem křehké selečí kotletky, podávané s cizrnovým pyré, sladkými bramborami, rajčaty a čabajkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní dezerty: na výběr je buď křupavý ananas s vanilkovou omáčkou a slaným karamelem, nebo skvostné taštičky plněné vlašskými ořechy se zmrzlinou ze sušených švestek.

Více z rubriky Degustace

  • Asie od A do Z

    Jednou z nejautentičtějších asijských restaurací u nás je bez pochyby Café Buddha v Balbínově ulici. Je to díky česko – asijskému...

    Jan Pešek27.8.2019
  • Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

    Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém...

    Marek Zelený31.7.2019
  • Festival dobrého vína a kvalitní gastronomie už tuto sobotu

    Stále nemáte plány na tento víkend? Zavítejte na zámek Letovice, kde se koná festival, jehož hlavní myšlenkou je dobré víno a...

    Jan Witek26.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
  • Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

    Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš...

    Jan Pešek27.5.2019
  • Maso v La Rotondě

    Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co...

    Jan Pešek14.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.