Sociální sítě
Nahoru

Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy. Díky speciálnímu menu šéfkuchaře proslulé restaurace SaSaZu Andyho Tana.

Oslavy letošního čínského nového roku začaly už 28. ledna a pozvolnými kroky vyvrcholí 19. února. V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Zásadním datem je samozřejmě dnešek. 5. únor symbolizuje počátek nové etapy. Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny v průběhu celého roku. A právě velkorysá hostina byla inspirací speciálního menu v restauraci SaSaZu, které budete moci ochutnat týden, od dneška do 12. února.

Menu v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každé sousto má hlubší smysl. Rýže, tak typická pro asijské pokrmy, zajišťuje harmonii. Pikantní červené chilli papričky nosí štěstí. Knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství. A nudle, které se nesmí krájet, slibují dlouhý život (pokrájením by se vám život podle pověr zkrátil). Dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou samozřejmostí. V menu proslulé pražské restaurace se prolínají chutě typické pro Asii. Naleznete v něm pokrmy z ryb, mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího masa. Toto výjimečné menu vyjde na 3 500 Kč pro dvě osoby. A až ho ochutnáte, můžete podle tradičních čínských zvyků zavěsit na strom, který je symbolem oslav, své tajné přání. Speciálně pro tuto akci bude na vás v podniku v pražských Holešovicích čekat.

 

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.