Sociální sítě
Nahoru

Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy. Díky speciálnímu menu šéfkuchaře proslulé restaurace SaSaZu Andyho Tana.

Oslavy letošního čínského nového roku začaly už 28. ledna a pozvolnými kroky vyvrcholí 19. února. V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Zásadním datem je samozřejmě dnešek. 5. únor symbolizuje počátek nové etapy. Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny v průběhu celého roku. A právě velkorysá hostina byla inspirací speciálního menu v restauraci SaSaZu, které budete moci ochutnat týden, od dneška do 12. února.

Menu v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každé sousto má hlubší smysl. Rýže, tak typická pro asijské pokrmy, zajišťuje harmonii. Pikantní červené chilli papričky nosí štěstí. Knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství. A nudle, které se nesmí krájet, slibují dlouhý život (pokrájením by se vám život podle pověr zkrátil). Dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou samozřejmostí. V menu proslulé pražské restaurace se prolínají chutě typické pro Asii. Naleznete v něm pokrmy z ryb, mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího masa. Toto výjimečné menu vyjde na 3 500 Kč pro dvě osoby. A až ho ochutnáte, můžete podle tradičních čínských zvyků zavěsit na strom, který je symbolem oslav, své tajné přání. Speciálně pro tuto akci bude na vás v podniku v pražských Holešovicích čekat.

 

Více z rubriky Gastro

  • Heineken se speciální edicí lahví s UEFA etiketou

    Fanoušci fotbalu se letos opět dočkají limitované edice značky piva Heineken, která se každoročně prodává u příležitosti závěrečných zápasů Ligy mistrů...

    Jan Pešek15.4.2019
  • Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

    Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z...

    Aneta Šimonková29.3.2019
  • Chrám zasvěcený proseccu

    Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca...

    Jan Pešek26.3.2019
  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Moderní pojetí skotské whisky: Patnáctiletá Chivas XV

    Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací vystupuje ze...

    Jan Pešek1.3.2019
  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.