Sociální sítě
Nahoru

Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy. Díky speciálnímu menu šéfkuchaře proslulé restaurace SaSaZu Andyho Tana.

Oslavy letošního čínského nového roku začaly už 28. ledna a pozvolnými kroky vyvrcholí 19. února. V první fázi se lidé věnují modlitbám a úklidu svého domova, který symbolizuje odstranění všeho špatného a čistý vstup do nového roku. Zásadním datem je samozřejmě dnešek. 5. únor symbolizuje počátek nové etapy. Oslavy nového roku začínají silvestrovskou večeří, která je nejdůležitějším setkáním rodiny v průběhu celého roku. A právě velkorysá hostina byla inspirací speciálního menu v restauraci SaSaZu, které budete moci ochutnat týden, od dneška do 12. února.

Menu v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každé sousto má hlubší smysl. Rýže, tak typická pro asijské pokrmy, zajišťuje harmonii. Pikantní červené chilli papričky nosí štěstí. Knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství. A nudle, které se nesmí krájet, slibují dlouhý život (pokrájením by se vám život podle pověr zkrátil). Dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou samozřejmostí. V menu proslulé pražské restaurace se prolínají chutě typické pro Asii. Naleznete v něm pokrmy z ryb, mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího masa. Toto výjimečné menu vyjde na 3 500 Kč pro dvě osoby. A až ho ochutnáte, můžete podle tradičních čínských zvyků zavěsit na strom, který je symbolem oslav, své tajné přání. Speciálně pro tuto akci bude na vás v podniku v pražských Holešovicích čekat.

 

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.