Sociální sítě
Nahoru

U pobřeží Dominikánské republiky se ocitnete blízko velrybám

Poloostrov Samaná na severovýchodním pobřeží Dominikánské republiky je považovaný za jednu z nejkrásnějších částí země i celého Karibiku. Cestovatelé tady nacházejí osamělé romantické pláže, zelené háje kokosových palem a průzračné tyrkysové moře s pestrým podmořským životem. V zimě sem navíc připlouvají velryby.

Mezi nejhezčí pláže patří například Playa Rincón, Frontón, Portillo či Las Terrenas. Dobrodruzi a milovníci romantiky se mohou vydat do vnitrozemí k vodopádu El Limón. Cestou je nutné přebrodit několik řek, a tak je vodopád nejsnáze přístupný na koni.

Velrybí vábení

Mnoho turistů láká na poloostrov Samaná pozorování velryb hrbatých, které sem připlouvají porodit mláďata a rovněž na námluvy, přičemž vydávají zvuky připomínající zpěv. První velryby připlouvají už v prosinci, další je následují v lednu. Pozorovat je lze až do března. Ideálně k tomu poslouží pobřežní rozhledna Punta Balandra nebo výlet na člunu v těsné blízkosti vodních obrů.

Kouzlo pralesa

V desítkách národních parků a chráněných oblastí budete mít nadosah exotická zvířata i rostliny. Plameňáky, pelikány, racky i papoušky, ve vodě kapustňáky, mořské želvy nebo delfíny. Pralesy jsou bohaté na rozličné druhy rostlin, ať už se jedná o orchideje, ibišky, aloe veru nebo třeba cedry. V národním parku Los Haitises budete proplouvat kolem vápencových pahorků zvaných mogotes – tamější jeskyně zdobí malby Taínů, původních obyvatel.

Vesnička v korunách tropických stromů

Nevšední zážitek na vás čeká hluboko uprostřed džungle v korunách tropických stromů. Pohádková hotelová vesnička Dominican Tree House Village s pokoji umístěnými ve stromovém patře pralesa je ideálem místem pro milovníky ekoturismu a vyznavače jógy. Její součástí je totiž Dům jógy, který nabízí profesionální lekce s instruktorem v dokonalé harmonii s exotickou přírodou. V těsné blízkosti leží vodopád Lulu, osvěžit se můžete v čisté laguně pod kaskádou a nedaleko se nachází i lanová dráha zipline s celkem 13 platformami.

Cayo Levantado

Jestliže se u vás dovolená u moře neobejde bez šnorchlování či potápění, přijdete si na své na ostrůvku Cayo Levantado. Jeho značnou část zabírá luxusní hotelový rezort, ale zbývající část je turistům, kteří tu nejsou ubytovaní, volně přístupná.

 

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.