Sociální sítě
Nahoru

Ford Mustang nejenom pro dospělé

Do prodeje míří nová stavebnice automobilové legendy Ford Mustang z řady LEGO Creator Expert. Stavebnice je inspirována Mustangem Fastback, modelem z roku 1967, a tvoří ji 1 470 dílků. Vůz má funkční řízení, tmavě modrou karoserii s bílými pruhy, kapotu s otvorem, vytištěné logo Mustang na masce, emblémy GT a pětipaprsková kola.

Složená stavebnice měří 10 centimetrů na výšku, 34 centimetrů na délku a 14 centimetrů na šířku. Zákazníci si mohou podobu americké ikony upravit prostřednictvím volitelného příslušenství: kompresoru, zadního spoileru, mohutných koncovek výfuku, předního spoileru a nádrže na „nitro“, tedy oxid dusičitý. Autentická replika má otevíratelné víko zavazadlového prostoru i kapotu, pod kterou se skrývá detailně provedený motor V8 o objemu 390 krychlových palců (6,4 litru) včetně baterie, hadic a vzduchového filtru.

Zadní nápravu lze přizvednout a udělit tím vozu charakteristický vzhled upravených amerických „muscle cars“. Dveře se dají otevřít a střešní panel lze odejmout, aby vynikl interiér s klasickými sedadly, rádiem, funkčním řízením a středovou konzolou s řadicí pákou. Celkový dojem dotváří maska s vytištěným symbolem divokého koně, emblémy GT a několik variant registračních značek. Stavebnice bude v prodejnách s cenovkou 3 400 Kč.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.