Sociální sítě
Nahoru

Hodinky D.I.C. s rodokmenem ze Švýcarska

Přestože pochází značka Diamonds International Corporation z České republiky, hodinky z jejího portfolia nesou označení Swiss Made. Jak je to možné? Jsou totiž ručně vyráběny ve švýcarském Tramelanu v pohoří Jura, a to necelých třicet kilometrů od věhlasné hodinářské destinace Biel.

Vysoko v horách, ve kterých se psala historie celého švýcarského průmyslu, sídlí totiž manufaktura Nicolet SA produkující nejenom své časomíry značky Armand Nicolet, ale také exkluzivní produkci pro partnerské společnosti – a jednou z nich je právě D.I.C. „Příští rok tomu bude neuvěřitelných 145 let, co zde založil svůj skromný ateliér mladý Armand Nicolet. Myslím tedy, že výroba našich diamantových hodinek je ve skvělých rukách. Kompetentnějšího partnera jsme si opravdu nemohli přát,“ nechává se slyše Luboš Říha, prezident společnost Diamonds International Corporation během jedné ze svých prezentací v novém showroomu nedaleko Václavského náměstí.

Hodinky D.I.C. splňují tedy ta nejpřísnější kritéria, a to nejenom z pohledu jemné mechaniky, ale také zdobení. Každý stroj, povětšinou z produkce společnosti ETA, disponuje povrchovou úpravou v podobě ženevských pruhů.

Číselníky, pokud nejsou perleťové, jsou ve velké míře gilošovány, což je tradiční technika, kterou si manufaktura osvojila už na začátku dvacátého století. Pro produkci hodinek D.I.C. navíc nesmí chybět diamanty, které výrobce fasuje nejenom do ploch číselníků, ale také do lunety či samotných pouzder hodinek. Ty mohou být nejenom ocelové, ale také ze zlata. „Nabídka našich hodinek se stále rozvíjí. Po boku mechanických chronografů jsme vsadili i na dámské varianty s quartzovými strojky,“ prozrazuje Luboš Říha.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.