Sociální sítě
Nahoru

Karbon určuje nový směr v módě

Každý již nejspíš zaslechl někdy slovo karbon, a to minimálně ve spojitosti s motorsportem a výrobou závodních aut. Ale co ho využít, jako módní doplněk? Karbon, tedy vlastně spletená uhlíková vlákna, je známý především z prostředí automobilismu a motorsportu, kde se používá pro své unikátní vlastnosti. Jedná se totiž velmi lehký a pevný materiál, který nahrazuje ocel tam, kde je důležitá nízká hmotnost, stejně jako pevnost. Používá se však nejen u supersportovních, luxusních a závodních vozů, ale také ve světě F1, v kosmonautice, letectví, případně při výrobě špičkového sportovního vybavení, jako jsou například závodní kola.

Česká značka Carspe se na karbon podívala z trochu jiného úhlu. Kromě jeho unikátních vlastností je totiž karbon opravdu esteticky krásný, a proto si našel své místo nejenom ve světě luxusních hodinek, ale také v oblasti designu nositelných doplňků. Koneckonců, jedná se o temně černý materiál, který se rozzáří v okamžiku, kdy na něho dopadne přímé světlo. Karbonová vlákna totiž mění svůj vzhled právě podle úhlu dopadajícího světla. V praxi to pak vypadá, jako by povrch získal zajímavou hloubku, která se navíc se změnou světla mění. Pozorovat měnící se karbon je vskutku velmi návykové až hypnotizující.

Karbonové lifestylové doplňky se v České republice objevily už před mnoha lety s cílem oslovit právě fanoušky automobilismu. Postupem času si však získaly oblibu u všech lidí, kteří se chtějí odlišit, a které láká zajímavý a nevšední design s nádechem hi-tech luxusu, který nabízí například portál www.carspe.cz.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.