Sociální sítě
Nahoru

Nákup slunečních brýlí: Na barvě skel záleží

Jen velmi složitě bychom hledali někoho, kdo by se netěšil na skvělé letní dny plné sluníčka a mnohdy i volného času. Že ještě nejste na léto dokonale připravení? Pak neváhejte a nakupte si veškerou výbavu, kterou budete potřebovat. Důležité jsou především letní oděvy v čele s plavkami, opalovací krémy a také sluneční brýle. U těch je nezbytné při výběru dbát na spousty parametrů. Jmenovat bychom mohli míru UV ochrany, design obrouček a samozřejmě i barvu skel. Na tu se soustředíme právě v tomto článku. 

Tmavší nemusí být lepší!

Mnoho lidí si myslí, že čím jsou skla tmavší, tím dokážou člověka lépe ochránit. Nemusí to být pravda. Rozhodujícím faktorem je UV filtr. Tmavá skla mohou být za určité konstelace dokonce mnohem horší. Nemají-li brýle dostatečný UV filtr, rozšiřují se panenky a absorbují větší porci škodlivého slunečního záření. Míra poškození tedy může být ještě vyšší, než by tomu bylo se světlejšími slunečními brýlemi.

Tónování skel dle účelu nošení brýlí

V každém případě je velmi důležité, aby skla nijak nezkreslovala samotné barevné vidění člověka. Pokud máte modrá skla, nejspíše budou eliminovat vidění červené. Pro řidiče je takováto barva skel zcela nevhodná. Optimální jsou třeba sluneční brýle Fendi s šedou nebo hnědou barvou skel. Milujete sport? Pak jsou výborná žlutá nebo oranžová skla. Hodí se i v případě mlhy. Ostatní barvy by neměly mít na kvalitu vidění mít žádný vliv.

Nakupujte kvalitní brýle

V každém případě! Nákup slunečních brýlí někde na tržišti nebo v pochybném eshopu by představoval vaši vlastní prohru. Jednak byste si ničili vlastní zdraví a jednak by vám takové brýle nepřidaly ani na vzhledu. A kde tedy nakupovat? Naším tipem je známý eshop duosshop.cz. Vybrat si tady lze za výhodné ceny ze spousty různých nejmodernějších modelů kvalitních slunečních brýlí.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.