Sociální sítě
Nahoru

Chrám zasvěcený proseccu

Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca prostě neobejde. Jiskřivé víno ze severu země ovšem skvěle chutná také samotné, ať už s kamarády po práci nebo s rodinou o víkendu.

Bezkonkurenční kolekci bublinek nabízí Prosekárna, kterou by básník nazval chrámem zasvěceným proseccu. Najdete ji hned na čtyřech adresách v Praze. Na hosty zde čeká nezapomenutelná exkurze do království krásných a šťavnatých vín s bohatou kolekcí hravých chuťových tónů. Prosecco překvapí nejen svou pestrostí, ale také kvalitou. Všechny značky jsou osobně vybrané a přechutnané.

Zajímavým trendem je nárůst obliby nefiltrovaných vín. Máme spoustu zákazníků, kteří přešli z klasického prosecca na nefiltrované, kterému se říká Col Fondo. To potěší příjemnou svěžestí a výraznou mineralitou,“ vysvětluje majitelka sítě Prosekáren Zuzana Veselá s tím, že v Prosekárně hosté najdou 14–16 druhů nefitrovaného prosecca, což je jedna z nejbohatších nabídek v Evropě. Zaujmou také „rukodělná“ garážová vína od malých výrobců s produkcí kolem 10 až 20 tisíc lahví za rok.

A jak to v Prosekárnách funguje? Hosté mohou vybírat z dvou stovek druhů nachlazených láhví prosecca, které jim obsluha otevře. Nebo si mohou dát bublinky po skleničce, přičemž vždy je otevřených minimálně pět lahví, odrážejících různé styly prosecca – tedy od nefiltrovaného prosecca zcela bez cukru po chuťově výraznější a ovocnější bublinky, součástí denní nabídky je také šumivé rosé. K dispozici jsou také studené chuťovky, sušené šunky či sýry, samozřejmě výhradně z Itálie.

V současné době v Praze fungují čtyři Prosekárny. Historicky nejstarší je Prosekárna ve Slezské 48, po ní byla otevřena Prosekárna v Myslíkově ulici. K nim pak nedávno přibyla Prosekárna Vysočany v Paříkově ulici a naposledy Prosekárna Letná v Jirečkově ulici.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.