Sociální sítě
Nahoru

Králičí hody v La Verandě

Králík čtyřikrát jinak aneb výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa! Právě takový bude kulinární program v La Verandě o víkendu od 19. do 21. dubna. Králičí speciality v chuťově bohatém aranžmá šéfkuchaře Tomáše Humla vás překvapí i okouzlí.

Je to zvláštní paradox. Králičí maso je chutné a zdravé, ale v Česku nemá tolik příznivců, kolik by si zasloužilo. A to je velká škoda, protože domácí králík je skutečný skvost. A třeba Francouzi či Španělé králičí maso milují. Proto bude v La Verandě králík podáván hned ve čtyřech národních podobách.

Do pomyslného souboje se tak postaví speciality ze Španělska, Itálie, Česka a Francie. A na jaké pokrmy se hosté mohou těšit? Španělskou gastronomii bude reprezentovat křehký králičí hřbet plněný slavnou sušenou šunkou, krémem z ovčího sýru manchego a omáčkou ze španělského vína rioja.

Italskou gastronomii zastoupí chuťově podmanivé ravioli plněné uzeným králičím masem a zeleninou a dochucené hnědým máslem se šalvějí. Ukázkou francouzského přístupu bude Pot au feu z králíka, králičích jater a ledvinek, servírované v marockém tajinu. A nesmíme zapomenout ani na domácí kuchyni: vykostěné králičí stehno doplní bylinková nádivka, pyré z červeného zelí a cibulová oplatka s kmínem, které nechá hosty rozpomenout na krásné chvíle dětství strávené u babiččina stolu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.