Sociální sítě
Nahoru

Králičí hody v La Verandě

Králík čtyřikrát jinak aneb výjimečná přehlídka gurmánských lahůdek vykouzlených z jemného králičího masa! Právě takový bude kulinární program v La Verandě o víkendu od 19. do 21. dubna. Králičí speciality v chuťově bohatém aranžmá šéfkuchaře Tomáše Humla vás překvapí i okouzlí.

Je to zvláštní paradox. Králičí maso je chutné a zdravé, ale v Česku nemá tolik příznivců, kolik by si zasloužilo. A to je velká škoda, protože domácí králík je skutečný skvost. A třeba Francouzi či Španělé králičí maso milují. Proto bude v La Verandě králík podáván hned ve čtyřech národních podobách.

Do pomyslného souboje se tak postaví speciality ze Španělska, Itálie, Česka a Francie. A na jaké pokrmy se hosté mohou těšit? Španělskou gastronomii bude reprezentovat křehký králičí hřbet plněný slavnou sušenou šunkou, krémem z ovčího sýru manchego a omáčkou ze španělského vína rioja.

Italskou gastronomii zastoupí chuťově podmanivé ravioli plněné uzeným králičím masem a zeleninou a dochucené hnědým máslem se šalvějí. Ukázkou francouzského přístupu bude Pot au feu z králíka, králičích jater a ledvinek, servírované v marockém tajinu. A nesmíme zapomenout ani na domácí kuchyni: vykostěné králičí stehno doplní bylinková nádivka, pyré z červeného zelí a cibulová oplatka s kmínem, které nechá hosty rozpomenout na krásné chvíle dětství strávené u babiččina stolu.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.