Sociální sítě
Nahoru

Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z mužů se nakonec radoval z vítězství?

Gastronomický festival v jednom z nejpopulárnějších obchodních center u nás zpestřila podívaná s nejlepšími šéfkuchaři u nás – Mirkem Kalinou, Markem Raditschem a Markem Fichtnerem. Přede všemi pány přistály tři stejné suroviny – telecí svíčková, chřest a smrž. Start započal ani ne hodinový souboj, pouhých 45 minut měli šéfkuchaři na přípravu pokrmu. Aby na to pánové nebyli sami, každý z nich si vylosoval vylosoval svoji asistentku z řad známých tváří.

Marku Kalinovi stála po boku herečka Jitka Schneiderová, s níž upekl telecí svíčkovou s omáčkou ze smržů a orestovaným zeleným chřestem. Druhou dvojici vytvořili Marek Raditsch a zpěvačka Marta Jandová. Ti nechtěli vařit, a tak zvolili telecí tatarák s teplou smetanovou omáčkou s pažitkou, se šalotkou, smrži a creme fraiche. Netradičně místo topinek nachystali chipsy z vepřové kůže. Poslední tým – Marek Fichtner a moderátorka Renáta Czadernová – překvapili svíčkovou s chřestovým velouté s medvědím česnekem. Mimochodem, jako jedniní si vybrali chřest bílý.

Souboj to byl napínavý, ale samozřejmě přátelský. O výsledku rozhodla porota tvořená z návštěvníků obchodního centra Chodov a výsledek byl opravdu těsný. Nakonec vyhrál tým Marka Kaliny a Jitky Schneiderové, ale bylo to vlas. Vlastně o pouhý hlas.

 

Více z rubriky Gastro

  • Osvěžení šetrnější k přírodě

    Nápoj Coca-Cola se v Česku i na Slovensku dodnes spojuje s nezaměnitelnou chutí a radostí v každém doušku. V průzkumu agentur...

    Marek Zelený23.5.2021
  • Výjimečné spojení rumu s bylinkami a citrusy

    Havana Club Verde, novinka světoznámého výrobce rumu, kombinuje vůbec poprvé legendární kubánské tradice výroby rumu s metodami užívanými při výrobě ginů....

    Marek Zelený18.5.2021
  • Nové a la carte menu v Alcronu

    Je libo navštívit bar či restauraci? Tuhle otázku si již nemusíte pokládat, pokud se rozhodnete ochutnat něco ze specialit hotelu Alcron....

    Jan Pešek12.5.2021
  • Ledové osvěžení

    S tím, jak teploty šplhají nahoru, máme čím dál větší chuť na pořádné osvěžení. A top drinkem do horkých dní jsou...

    Marek Zelený11.5.2021
  • J&J Lagarto vítá hosty novým menu

    Restaurace J&J Lagarto vítá hosty novým menu, kterým odstartujeme letní sezónu, ať na zahrádce, v restauraci samotné, tak i s sebou....

    Marek Zelený6.5.2021
  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Umělec Refik Anadol se spojil s Hennessy

    Hennessy odhaluje své savoir faire v nečekané podobě. Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl přizván k pozorování degustační komise při...

    Jan Pešek27.4.2021
  • Nechte se okouzlit bohatou chutí Kolumbie

    Zpestřete si tradiční pálení čarodějnic netradičním kolumbijským rumem La Hechicera, který nabourá váš zažitý stereotyp a svou podmanivou chutí omámí všechny...

    Marek Zelený25.4.2021
  • Doušek léta s Chandon Garden Spritz

    Svěží a autentický Chandon Garden Spritz přidává nový rozměr letním „spritz“ zážitkům. Stylový aperitiv, který je kombinací šumivého vína Chandon z...

    Jan Pešek21.4.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.