Sociální sítě
Nahoru

Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z mužů se nakonec radoval z vítězství?

Gastronomický festival v jednom z nejpopulárnějších obchodních center u nás zpestřila podívaná s nejlepšími šéfkuchaři u nás – Mirkem Kalinou, Markem Raditschem a Markem Fichtnerem. Přede všemi pány přistály tři stejné suroviny – telecí svíčková, chřest a smrž. Start započal ani ne hodinový souboj, pouhých 45 minut měli šéfkuchaři na přípravu pokrmu. Aby na to pánové nebyli sami, každý z nich si vylosoval vylosoval svoji asistentku z řad známých tváří.

Marku Kalinovi stála po boku herečka Jitka Schneiderová, s níž upekl telecí svíčkovou s omáčkou ze smržů a orestovaným zeleným chřestem. Druhou dvojici vytvořili Marek Raditsch a zpěvačka Marta Jandová. Ti nechtěli vařit, a tak zvolili telecí tatarák s teplou smetanovou omáčkou s pažitkou, se šalotkou, smrži a creme fraiche. Netradičně místo topinek nachystali chipsy z vepřové kůže. Poslední tým – Marek Fichtner a moderátorka Renáta Czadernová – překvapili svíčkovou s chřestovým velouté s medvědím česnekem. Mimochodem, jako jedniní si vybrali chřest bílý.

Souboj to byl napínavý, ale samozřejmě přátelský. O výsledku rozhodla porota tvořená z návštěvníků obchodního centra Chodov a výsledek byl opravdu těsný. Nakonec vyhrál tým Marka Kaliny a Jitky Schneiderové, ale bylo to vlas. Vlastně o pouhý hlas.

 

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.