Sociální sítě
Nahoru

Raditsch, Kalina a Fichtner svedli gastro souboj

Tři špičkoví šéfkuchaři, tři povinné suroviny. Tak vypadala startovní čára gastro souboje v rámci Unexpected food festivalu v obchodním centru Chodov. Který z mužů se nakonec radoval z vítězství?

Gastronomický festival v jednom z nejpopulárnějších obchodních center u nás zpestřila podívaná s nejlepšími šéfkuchaři u nás – Mirkem Kalinou, Markem Raditschem a Markem Fichtnerem. Přede všemi pány přistály tři stejné suroviny – telecí svíčková, chřest a smrž. Start započal ani ne hodinový souboj, pouhých 45 minut měli šéfkuchaři na přípravu pokrmu. Aby na to pánové nebyli sami, každý z nich si vylosoval vylosoval svoji asistentku z řad známých tváří.

Marku Kalinovi stála po boku herečka Jitka Schneiderová, s níž upekl telecí svíčkovou s omáčkou ze smržů a orestovaným zeleným chřestem. Druhou dvojici vytvořili Marek Raditsch a zpěvačka Marta Jandová. Ti nechtěli vařit, a tak zvolili telecí tatarák s teplou smetanovou omáčkou s pažitkou, se šalotkou, smrži a creme fraiche. Netradičně místo topinek nachystali chipsy z vepřové kůže. Poslední tým – Marek Fichtner a moderátorka Renáta Czadernová – překvapili svíčkovou s chřestovým velouté s medvědím česnekem. Mimochodem, jako jedniní si vybrali chřest bílý.

Souboj to byl napínavý, ale samozřejmě přátelský. O výsledku rozhodla porota tvořená z návštěvníků obchodního centra Chodov a výsledek byl opravdu těsný. Nakonec vyhrál tým Marka Kaliny a Jitky Schneiderové, ale bylo to vlas. Vlastně o pouhý hlas.

 

Více z rubriky Gastro

  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.