Sociální sítě
Nahoru

Milan Design Week 2019 představil unikátní umělecký objekt

IQOS, vlajková loď inovací v portfoliu giganta Philip Morris International představila na milánském týdnu designu instalaci, která spojila moderní technologie s vizionářským umělcem. Výsledkem je monumentální ztvárnění budoucnosti.

Zip na fasádě zdánlivě historické milánské budovy, z níž do okolí proniká éterické světlo, to je ve zkratce objekt nazvaný IQOS World revealed by Alex Chinneck. Kombinuje v sobě prvky architektury, divadla i precizního inženýrství a nechává je vplout do nových nečekaných tvarů. „Použili jsme známé formy a materiály a nechali je na sebe navzájem působit zcela mimořádně,“ říká o svém díle sochař Alex Chinneck.

Stěny a podlaha uvnitř objektu se staly metaforou procesu transformace evokující zdánlivě nekonečnou cestu k nové budoucnosti,“vysvětluje pětatřicetiletý britský umělec, který je známý monumentálností a ambiciózností svých děl. Chinneckovy alternativní světy jsou plné surrealistických tvarů velkých měřítek, které mnohdy působí až disruptivně. Posunutím hranic materiálů a jejich sochařského potenciálu vznikají nová spojení, vybízející k zamyšlení nad současným řádem věcí a lidí. Stačí se jen ponořit do jeho magické reality a nechat se vést novým, nečekaným směrem.

Společnost Philip Morris International se dlouhodobě zasazuje o transformaci tabákového průmyslu. Zakládá si na vědeckých poznatcích, inovaci a moderních technologiích. „Naším cílem je vytvořit budoucnost bez kouře. Budoucnost, kde výrobky jako je IQOS nahradí cigarety ve prospěch společnosti,“ říká Frederic de Wilde, prezident společnosti pro Evropu, a dodává, že právě myšlenka alternativní budoucnosti přirozeně vedla ke spolupráci s Alexem Chinneckem.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.