Sociální sítě
Nahoru

Toyota rozšiřuje sportovní aktivity, je partnerem atletického kongresu

Praha hostila Kongres Evropské atletiky, při kterém se sešli nejvyšší představitelé evropského i světového sportu. A to po dlouhých 27 letech. Partnerem akce byla Toyota a Lexus. Japonská automobilka tak rozšiřuje své aktivity na podporu sportu v Česku i ve světě.

Toyota se také připravuje na to, že se postará o hladký průběh blížících se olympijských her v Tokiu 2020 a Paříži 2024. Využije na nich své nejmodernější technologie, včetně hybridů a vodíkové dopravy, autonomního řízení, carsharingu nebo robotiky.

Sériově vyráběné vozy i prototypy nabídne k sportovcům, organizátorům i návštěvníkům. Toyota bude také součástí štafety olympijské pochodně.

Japonská automobilka je celosvětovým partnerem olympijských a paralympijských her až do roku 2024, což zahrnuje olympijské a paralympijské zimní hry v Pchjongčchangu 2018 a Pekingu 2022, a také letní olympijské hry v Tokiu 2020 a Paříži 2024.

Toyota uzavřela také spolupráci s Českým olympijským a paralympijským výborem. Paralympionikům poskytla hybridní Toyoty RAV4 a užitkové vozy Toyota Proace. S českými paralympioničkami Annou Luxovou a Annou Peškovou a s českým para hokejovým týmem česká Toyota připravila rovněž lokální komunikační kampaně pro média a sociální sítě.

S automobilkou dlouhodobě spolupracuje také snowboardcrossařka Eva Samková i celý snowboardcrossový tým. Jako nové tváře se v říjnu představili také beachvolejbalistky Markéta Sluková a Bára Hermannová, rychlostní kanoista Martin Fuksa a skateboardista Maxim Habanec.

Toyota poskytuje Českému olympijskému výboru flotilu osobních i užitkových vozů, v případě osobních vozů jde výhradně o hybridní modely. Vozy pomáhají nejen při cestách na závody a soustředění, ale i v rámci mnoha projektů, které ČOV celoročně organizuje.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.